Obavijesti Video Pretražite Navigacija
11 poginulih

14. dan intervencije: SAD ubrzano šalje velike količine oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Washington je "ubrzao" isporuku oružja svojim saveznicima u Zaljevu kako bi podržao operaciju koju je Saudijska Arabija pokrenula protiv šijitskih pobunjenika u Jemenu.

Vojna intervencija ušla je u srijedu u 14. dan, koji je obilježilo 11 poginulih u Adenu, luci na jugu zemlje.

Pročitajte i ovo Spašena posada - 1 Jemenski pobunjenici Novi napad hutista odnio i prve ljudske živote: SAD najavio žestoku odmazdu Napadnuto naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji (Foto: AFP) Pozvali na okončanje sukoba u Jemenu Irak odbacio optužbe da je napad dronovima na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji izveden s njegova teritorija

Arapska sunitska koalicija predvođena Rijadom pokrenula je 26. ožujka zračne napade na šijitske pobunjenike Houthije koji žele srušiti s vlasti predsjednika Abda Hadija, koji je morao pobjeći iz zemlje. Houthi su se udružili s vojnicima odanima bivšem šefu države Aliju Salehu.

Rohani: Turska i Iran suglasni da rat u Jemenu treba zaustaviti

Pomoćnik američkog državnog tajnika Antony Blinken rekao je u utorak u Rijadu da će SAD "ubrzati" slanje oružja Rijadu. "Saudijska Arabija poslala je snažnu poruku Houthima i njihovim saveznicima da ne mogu silom kontrolirati Jemen", rekao je, dodajući da će SAD "u znak potpore tom naporu, ubrzati isporuku oružja."

Jedan američki dužnosnik u Washingtonu rekao je da SAD šalje precizno navođeno oružje Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koje oni koriste sa svojim partnerima iz Zaljeva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene