Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došli s pedalinama

FOTO 13 tinejdžera umalo progutali valovi na zabačenoj plaži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jednoj zabačenoj plaži budvanske rivijere 13 tinejdžera morale su spašavati lokalne vlasti od nevremena i podivljalih valova, pišu crnogorske Vijesti.me. S pedalinama su došli na plažu kojoj se može prići samo s morske strane.

Nezaboravan 'odmor' na jednoj od najljepših divljih plaža budvanske rivijere - Crvenoj plaži, između Perazića dola i Petrovca za četiri Rusa, osam Slovenaca i jednog Crnogorca, većinom tinejdžere, pretvorio se pravu noćnu moru. Nevrijeme je u nedjelju kasno navečer podiglo razinu mora na malom nepristupačnom kupalištu, gdje je navedeno društvo ostalo zarobljeno, pišu Vijesti.me.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Budva, ilustracija KLJUČ U BRAVU Turisti se otrovali u hotelu iz pakla, među njima i dosta Hrvata: "Ovo je osmi put da ga zatvaramo..."

FOTO Snimio 'pakao' kako mu ide ususret pored Paklenih otoka

Drama je trajala do gotovo ponoći, kad su pripadnici budvanske Službe zaštite i spašavanja izvukli, spuštajući se niz strme litice i posljednjeg tinejdžera. Budvanski vatrogasci zaslužni su za spašavanje turista, koje je već počela hvatati panika.

FOTO Snimio 'pakao' kako mu ide ususret pored Paklenih otoka

Sve je počelo oko podne, kdok nitko nije ni slutio da će se lijep i sunčan dan pretvoriti u nevrijeme, a njihov provod u noćnu moru.

Navedeno društvo tražilo je neku plažu na kojoj mogu potpuno uživati, daleko od gužve, a odabir je po preporuci mještana koji voze čamce bio Crvena plaža, kojoj je pristup moguć jedino s mora.

Turisti su, predvođeni Podgoričaninom, iznajmili pedaline, kojima su došli do plaže uz dogovor da će se predvečer na isti način vratiti. Međutim, već u popodnevnim satima, more se podiglo i počeli su veliki valovi. Pristup plaži čamcima bio je nemoguć, a udari valova su bivali sve veći, tako da su se turisti morali povući skroz uz stijene, kako ih more ne bi odvuklo.

Mobitelima su pozvali Službu zaštite i spašavanja, govoreći da se ne mogu vratiti pedalinama, jer su valovi bili toliko veliki da su progutali doslovce čitavu plažu. Oko 21:30 sati pripadnici lokalne jedinice za izvanredne situcije uspjeli su spustiti se do plaže i početi izvlačiti zarobljene turiste.

Posljednji turist izvučen je oko 23 sata i nitko nije ozlijeđen prilikom spašavanja, tako da je operacija završila na najbolji mogući način.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene