Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iživljavao se na njemu

12 godina zatvora policajcu koji je ubio novinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski policajac osuđen je na 12 godina zatvora zbog toga što je nasmrt pretukao novinara u Tomsku, u zapadnom Sibiru, izvijestila je agencija RIA-Novosti.

Aleksej Mitajev je proglašen krivim za premlaćivanje i nanošenje smrtonosnih ozljeda s predumišljajem. Policajac je 4. siječnja 2010. pretukao novinara Konstantina Popova dok je privezan ležao na ležaju u ćeliji za otrežnjenje.

Žrtva je puštena kući, ali mu se stanje nakon par sati pogoršalo pa je prevezen u bolnicu gdje je i operiran. Tada je pao u komu i umro 20. siječnja od posljedica teških unutarnjih ozljeda. Mitajev (26) je priznao djelo i rekao da je u trenutku njegova počinjenja bio pod stresom. S posla je otpušten odmah nakon uhićenja sredinom siječnja 2010.

Načelnik policije u Tomsku Viktor Grečman je nakon tog izgreda razriješen dužnosti po odluci predsjednika Dmitrija Medvedeva. Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu redovito proziva Rusiju zbog nasilnog ponašanja policije. (Hina)

Pročitajte i ovo Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..." Arktik zastrašujuć scenarij Nova prijetnja čovječanstvu stiže sa sjevera? Mogla bi nam se dogoditi pandemija zombi virusa

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene