Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća kod Krima

Oluja prepolovila teretni brod: Nestalo 11 članova posade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teretni brod koji je iz Rusije plovio u Tursku potonuo je u Crnom moru nedaleko od obale Krima u srijedu ujutro i pritom je nestalo 11 članova posade, priopćilo je ministarstvo za izvanredne situacije.

Rusko ministarstvo dodalo je kako je brod ''Geroj Arsenala'', koji je plovio pod panamskom zastavom, poslao poziv u pomoć te je lociran 154 nautičkih milja od krimske obale.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Eksplozija na Krimu Rat u Ukrajini VIDEO Silovita eksplozija na Krimu: Ukrajina bombardirala luku i uništila važan ruski brod, pokrenula i vrlo osjetljivo pitanje

Novinska agencija Interfax prenijela je izjavu ruske prometne uprave da se brod, čija je matična luka Kerson u južnoj Ukrajini, prepolovio za vrijeme snažne oluje i potonuo.

U potrazi za preživjelima sudjeluje najmanje šest brodova i helikopter, navodi se u izjavi ministarstva. Zbog jaka vjetra i valova spasilačka operacija je otežana.

Jedan od ukupno 12 članova posade je spašen, navodi ministarstvo iako neki ruski mediji javljaju da su spašene tri osobe. Ministarstvo dodaje da je posada sastavljena od devet Ukrajinaca, dva Rusa i Gruzijca.

Prema prvim informacijama brod je plovio iz južne ruske luke Azov u Tursku, a prevozio je žitarice, stoji u izjavi ministarstva. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene