Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzali postupak

106 djece s Haitija stiglo u Nizozemsku i čeka posvajanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov s Haitija sa 106 haićanske djece koje će posvojiti nizozemske i luksemburške obitelji, sletio je u četvrtak u Nizozemsku, priopćilo je nizozemsko ministarstvo vanjskih poslova.

'Zrakoplov je sletio u zračnu luku u Eindhovenu', rekao je glasnogovornik ministarstva Aad Meijer. Posvojitelji su dočekali djecu u zračnoj luci, dodao je. Novinarima nije bilo dopušteno da s njima razgovaraju. Od 106 haićanske djece u dobi od nekoliko mjeseci do sedam godina, 92 će se posvojiti u Nizozemskoj, a 14 u Luksemburgu.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće"

>> Haiti: U urušavanju škole najmanje 93 mrtvih

Nizozemska je odlučila ubrzati postupak posvajanja haićanske djece zbog težine stanja na Haitiju koji je razoren u potresu od 12. siječnja. Inače postupak posvojenja može potrajati i nekoliko godina. Zrakoplov koji je unajmila Nizozemska poletio je u ponedjeljak iz amsterdamske zračne luke Schiphola. (Hina>)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene