Obavijesti Video Pretražite Navigacija
WHO ulaže

100 milijuna dolara za borbu protiv epidemije ebole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 1323 osobe zaražene su Ebolom u posljednjih 6 mjeseci. Kako bi se epidemiji stalo na kraj, WHO ulaže 100 milijuna dolara.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) planira uložiti 100 milijuna američkih dolara u borbu protiv epidemije ebole u zapadnoj Africi koja je odnijela 729 života.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Ilustracija Kraj restrikcija Vlada objavila kraj epidemije: Pogledajte do kada morate izvaditi dokumente da vas ne kazne

Od veljače je zaraženo 1323 osoba, objavila je u četvrtak organizacija.

Glavna ravnateljica WHO-a Margaret Chan u petak će se u Conakryiju u Gvineji susresti s predsjednicima zapadnoafričkih zemalja u kojima je izbila bolest, objavila je zdravstvena agencija UN-a.

"Razmjeri izbijanja epidemije ebole i prijetnja koju ona predstavlja zahtijevaju novu vrstu odgovora WHO-a, Gvineje, Liberije, Sijera Leonea i to će zahtijevati dodatna sredstva, zdravstvene stručnjake na terenu, pripravnost i koordinaciju u regiji", kazala je Chan.

Liberija zatvorila škole, američki volonteri odlaze zbog ebole

Hitno su potrebni liječnici, medicinske sestre, epidemiolozi i logističari, kazala je.

Planom se utvrđuje da je potrebno u zahvaćenim država rasporediti nekoliko stotina medicinskog osoblja

Sijera Leone je proglasio izvanredno stanje i pozvalo vojsku da čuva zaražene u karanteni a Liberija je prije toga uvela stroge kontrole.

Svrha je programa zaustaviti širenje virusa jačanjem nadzora širenja bolesti, posebno u pograničnim područjima, zaštiti zdravstveno osoblje i zdravstvena edukacija stanovništva.

Svjetska udruga zračnih prijevoznika IATA prenijela je da WHO smatra da nije potrebno uvoditi ograničenja putovanja ili zatvaranje granica kao mjeru borbe protiv epidemije ebole.

WHO smatra da je rizik za putnike u zrakoplovima, ukoliko je jedan od putnika zaražen, nizak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene