Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa se ispričao žrtvi

10 svećenika optuženo za pedofiliju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetorica španjolskih svećenika optužena su u utorak za spolno zlostavljanje djece u postupku pokrenutom nakon što je papa Franjo nazvao žrtvu zlostavljanja kako bi joj uputio ispriku u ime Katoličke crkve, pokazali su sudski dokumenti.

Danas 24-godišnji muškarac pisao je Papi kako bi ga izvijestio da je bio zlostavljan u vrijeme kad je bio ministrant. Papa ga je nazvao u kolovozu kako bi mu se ispričao, objavio je u studenome španjolski portal Religion Digital, što je kasnije potvrdio i sam papa, koji je istodobno rekao da je naredio provođenje istrage unutar Crkve o tome događaju. Nadbiskup Granade Francisco Javier Martinez oslobodio je dužnosti nekolicinu svećenika povezanih s tim slučajem.

Pročitajte i ovo Papa Franjo pred žrtvama svećeničke pedofilije, ilustracija - 5 U Portugalu Papa Franjo sastao se sa žrtvama svećeničkog zlostavljanja: "Jauk boli žrtava mora biti saslušan" Papa Franjo na konferenciji (Foto: AFP) Objavio dokument na 50 stranica Papa Franjo: "Crkva mora priznati mušku dominaciju, zlostavljanje i seksističko nasilje"

Biskup smijenjen zbog pedofilije: 'Papa će za ovo morati odgovarati pred Bogom'

Žrtva je rekla da je zlostavljanje trajalo godinama, od njegove 14. do 17. godine, u kući u predgrađu Granade koju su unajmili zlostavljači, dooznaje se iz suda.

Vatikan je prošle godine priopćio da je između 2004. i 2013. iz službe uklonio oko 850 svećenika koji su bili optuženi da spolno zlostavljanje maloljetnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene