Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobunjenici u ofenzivi

10 mrtvih u napadu na glavni stožer u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu naoružanih napadača na pakistanski glavni vojni stožer u subotu u Ravalpindiju, nadomak prijestolnice Islamabada, poginula su desetorica, šestorica vojnika i četvorica napadača, priopćili su vojni glasnogovornici.

'U napadu su poginula šestorica vojnika', rekao je pukovnik Atik ur Reman, zamjenik vojnog glasnogovornika. U napadu su ubijena i četvorica naoružanih napadača, kako je nešto ranije izvijestio vojni glasnogovornik, general Atar Abas, a prenijela je televizijska postaja Geo. 'Teroristi su nosili vojne odore i bili su naoružani sofisticiranim oružjem i ručnim bombama', rekao je Abas za televiziju. Bila su najmanje šestorica napadača, rekao je drugi vojni dužnosnik. 'Četvorica su ubijena, a za dvojicom još tragamo', dodao je, pripisavši napad pakistanskim talibanima povezanim s Al Kaidom.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

Pokret pakistanskih talibana (TTP) u utorak je preuzeo odgovornost za bombaški napad u kojemu je u ponedjeljak život izgubilo petero zaposlenika UN-a u svom uredu u Islamabadu. TTP je glavni krivac za niz atentata u kojima je u Pakistanu u zadnje dvije godine poginulo gotovo 2.200 ljudi. Napad se također događa u času kada su talibani obećali pojačati napade kako bi osvetili smrt svog vođe Bajtulaha Mehsuda koji je poginuo u kolovozu u napadu američke bespilotne letjelice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene