Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi projekti EU-a

1,2 milijarde eura za istraživanje sunca i vjetra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unije pokreće nove projekte za istraživanje energije vjetra, sunca i nuklearne energije.

Na konferenciji ministara znanosti država članica EU-a, pridruženih zemalja i predstavnika Europske komisije objavljeno je kako će postrojenje za istraživanje energije vjetra planirano je u Danskoj, solarna energija istraživat će se u Španjolskoj, a u Belgiji će biti sagrađen nuklearni istraživački reaktor. Ulaganje je vrijedno ukupno 1,2 milijardi eura.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

>> VIDEO: Zadarski genijalci imaju novi projekt

>> Više od 150 zahtjeva za projekte OIE, najviše za vjetroelektrane

'Razvijanje istraživačke infrastrukture u Europi svjetske klase, okupljanjem sredstava na europskoj razini, važan je cilj Unije za inovacije', objasnila je europska povjerenica za istraživanje, inovacije i znanost Maire Geoghegan-Quinn koja je dodala kako će ova postrojenja omogućiti revolucionarna istraživanja i inovacije te bi mogla pomoći u osiguranju buduće energetske oprskrbe EU. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene