Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Addiko donosi

Sve se može: Kako planirati nakon godine u kojoj su sva planiranja propala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošla godina mnogima je bila teška, od pandemije koronavirusa pa sve do potresa, koji su nas prodrmali iz temelja i ostavili nas psihički i fizički iscrpljene. Vjenčanja, promocije, putovanja i druženja – sve su to bili planovi koje smo željno iščekivali i koji su pali u vodu.

I dok smo svi nestrpljivo čekali 1. siječnja kao da će nam se životi magično promijeniti preko noći, sada kada smo već duboko zašli u prvi mjesec nove godine, postalo je jasno da stvari tako ipak ne funkcioniraju.

Planirani bijeg od stvarnosti

No nije sve tako crno. Iako možda ne možemo raditi planove na duge staze, kao što su primjerice daleka putovanja, zasigurno možemo pobjeći nekamo za vikend kako bismo se odmorili od svakodnevice koja posljednjih mjeseci nije bila laka.

Kako je Gorski kotar zavijen u snijeg, mnogi su pohrlili iskusiti zimske radosti. Kao dobrodošao odmor nameće se najam gorske kućice s pogledom na borovu šumu koja zbog bijelog pokrivača izgleda bajkovito. Mirni kraj koji ujedno nudi i brojne aktivnosti poput obližnjeg sanjkališta ili skijališta pružit će toliko priželjkivani mir, ali i zabavu koje je u prošloj godini zasigurno nedostajalo.

Oni koji nisu ljubitelji planina i hladnog vremena svoje planove za vikend mogu prebaciti južnije, točnije na more. Vikend proveden na suncu uz potrebnu dozu vitamina D i laganu šetnjicu uz more odmor je za tijelo i dušu koji će povratiti energiju i pripremiti nas za nadolazeći radni tjedan.

Odvojiti vrijeme za sebe svaki dan

Prethodna godina mnogočemu nas je i naučila, od toga da budemo skromniji i požrtvovniji do toga da svaki dan živimo punim plućima. Iako još uvijek ne možemo raditi velike planove, u ovoj godini možemo poraditi na sebi, bilo da je riječ o privatnom ili poslovnom segmentu našeg života. Porazgovarajte sa stručnom osobom ili pak sa svojim ukućanima o problemima i strahovima koji vas muče i započnite svoj put prema emotivnom izlječenju.

Ulaganje u dom

S obzirom na to da je sve još uvijek zatvoreno, a mnogima rad od kuće nije samo privremena stvar, mogle su se ostvariti značajne financijske uštede, zbog čega se lakše plaćaju režije, ali i zatvaraju minusi. Izradite financijski plan kako biste vidjeli koliko je novca ušteđeno i što biste s njime htjeli učiniti.

Prošla nas je godina uvjerila u to koliko nam dom zapravo znači. Nikad nismo više vremena provodili u zatvorenom, a svi znamo da je iznimno bitno da se u okruženju u kojem provodimo svoje dane osjećamo ugodno. Izgledno je da se mnogi neće tako skoro vratiti u urede, pa je radni ili pak kuhinjski stol postao naše radno mjesto. Možda nismo u mogućnosti planirati rekonstrukciju cijelog stana, ali možemo planirati na mikrorazini i osmisliti svoj radni kutak. Uložite u pošteni radni stolac, kvalitetan stol koji će odgovarati prostoru kojem je namijenjen. Oni koji se i dalje kući vraćaju s posla sigurno žele doći u svoju oazu opuštanja. Koji komad namještaja ili tepih i nekoliko detalja dat će osvježenje prostoru, pa ćete se odmah osjećati kao da ste na tren negdje drugdje.

Ponekad je dobro biti spontan

Prošla nas je godina naučila da svoje želje i planove ne stavljamo na čekanje, već da živimo ispunjen život bez žaljenja. Uz zasluženi odmor daleko od stvarnosti ili pak nove sitnice u domu koje ga čine ugodnijim mjestom moći ćemo započeti 2021. godinu s dozom optimizma i nade u bolje sutra.

Ponekad je dobro biti spontan i ne čekati da život teče. Kako rijetki imaju spreman budžet za takve situacije, mnogi se okreću kreditnim karticama ili gotovinskim kreditima. Tako Addiko banka nudi Addiko Blic ili Blic Plus kredit koji možete podići brzo i jednostavno te ćete odgovor na zahtjev za kredit dobiti već za 15 minuta, a prebacivanjem primanja u Addiko banku možete ostvariti dodatne pogodnosti uz nižu kamatnu stopu. Rijetko tko će zažaliti nakon povratka s putovanja ili kad se vrati doma i zalegne na novi kauč.
 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Addiko banka po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene