Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremačice na operacijama

Gredelj: 'Lidija Mraz otvorila je Pandorinu kutiju hrvatskog zdravstva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Govore da Lidija Mraz nije sudjelovala u operaciji zato što smatraju da preoperativna priprema pacijenta ne spada u operaciju, no to nije točno', ističe Gredelj

Hrvoje Pokos, pomoćnik sanacijskog upravitelja bjelovarske Opće bolnice lažima je obmanuo vijećnike Županijske skupštine i cjelokupnu javnost govoreći da spremačica Lidija Mraz nije asistirala u operaciji i da to proizlazi iz izvješća Ministarstva zdravlja, ustvrdio je odvjetnik Vladimir Gredelj na današnjoj konferenciji za medije demantirajući navode koji su se čuli prošli tjedan i najavljujući kaznenu prijavu protiv Pokosa zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Gredelj tvrdi da se Uprava bjelovarske bolnice zapravo pokušava igrati riječima.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Medicina Velika stvar U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa

'Oni govore da Lidija Mraz nije sudjelovala u operaciji zato što smatraju da preoperativna priprema pacijenta ne spada u operaciju, no to nije točno', ističe Gredelj podsjećajući da je već ranije u nalazu i mišljenju vještakinje utvrđeno da je protuzakonito sudjelovanje spremačice čak i u preoperativnoj pripremi. Iz bolnice, ističe Gredelj, sada pokušavaju stvoriti percepciju da će sve završiti po onoj narodnoj 'tresla se brda rodio se miš', no uvjeren je da to neće samo tako proći i da će odgovorni u bolnici sigurno snositi posljedice.

To su mu, kaže, izravno potvrdili iz ministarstva navodeći da je procedura razrješenja sanacijskog upravitelja već pokrenuta. Lidija Mraz svojim je istupom, tvrdi Gredelj, otvorila Pandorinu kutiju a da to uopće nije željela.

UTVRĐENI PROPUSTI Ministar smjenjuje ravntelja bolnice u Bjelovaru zbog 'slučaja čistačica'?

Prethodnih tjedana, kaže, javili su mu se mnogi ljudi koji dajući joj potporu potvrđuju da ovo nije problem samo bjelovarske bolnice. Spremačice se zbog nedostatka stručnog kadra pozivaju da pomažu u poslovima u kojima ne bi smjele sudjelovati i u drugim bolnicama diljem Hrvatske i to je problem koji opterećuje zdravstvo u cjelini.

Novinarima se na konferenciji obratila i sama Lidija Mraz svjedočeći o pritiscima Uprave bolnice prema liječnicima kojima se obraćala za pomoć. Upravo ju je, kaže, dr. Čatipović, psihijatar bjelovarske bolnice uputio da je pregledaju i kolege u virovitičkoj bolnici kako ne bi ispalo da je on njoj naklonjen. Pritisaka je, kaže, bilo i prema njezinoj liječnici opće prakse i prema psihologu, no to se kasnije ipak promijenilo. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene