Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zatvor za talijanske navijače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Rimu osudio je četvoricu nogometnih navijača zatvorskim kaznama zbog sudjelovanja u neredima oko Olimpijskog stadiona u listopadu prošle godine.

Dvojica vođa navijača Rome i Lazia kažnjeni su sa pet i četiri godine zatvora zbog sukoba s policijom, prevrtanja i razbijanja automobila kao i pokušaja demoliranja prostorija Talijanskog olimpijskog odbora i dviju policijskih stanica. 

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

U napadu je sudjelovalo oko 400 rimskih nogometnih huligana i to u znak osvete za smrt jednoga navijača Lazia, kojeg je nehotice usmrtio policijski službenik na jednom odmorištu u Toskani. 

Ozlijeđeno je i nekoliko policajaca, a privedena su samo dva huligana. 

Tužitelj je za njih tražio desetogodišnje kazne ocjenivši njihovo ponašanje 'činom terorizma', no sud nije prihvatio takvu kvalifikaciju. Preostala dvojica navijača Lazia kažnjeni su sa dvije godine zatvora uvjetno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene