Obavijesti Video Pretražite Navigacija

White: 'Bit će ovo teška borba za Mirka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Večeras će u Manchesteru Mirko Filipović po drugi put nastupiti u UFC-u, a protivnik će mu biti Brazilac Gabriel Gonzaga. Meč možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV u 21.45, a snimka borbe bit će dostupna nakon borbe na Dnevnik.hr.

Filipović, prošlogodišnji pobjednik PRIDE Grand Prixa koji je prije dva i pol mjeseca nadjačao Eddieja Sancheza u prvoj rundi, osvojit će titulu u teškoj kategoriji ako pobjedi večeras i u sljedećoj borbi protiv novookrunjenog šampiona Randyja Couture.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO: Mirko odlično raspoložen u Indianapolisu Slika nije dostupna Frank Mir: Cro Cop zbog bolnog živca ne koristi desnu ruku!

Ne želim razgovarati o borbi s Randyjem Coutureom, to donosi nesreću. Imam protivnika koji me u kavezu čeka u subotu i trenutno sam koncentriran samo na njega. Nakon te borbe, možemo raspravljati o detaljima borbe s Coutureom', rekao je Filipović.

Njegova opreznost je razumljiva. Samo prije dva tjedna, UFC šampion u teškoj kategoriji Georges St. Pierre bio je uzrujan kada je izgubio od Matta Serrae.

27-godišnji Gonzaga teži je od Filipovića 8 kg.

Usprkos tim prednostima Gonzage, Filipović ima razornu udaračku snagu i razvjenu izvrsnu boksačku tehniku.

Američki i kanadski mediji raspisali su se o toj borbi, pa tako jedan kanadski sportski portal piše kako Mirko u debiju u UFC-u nije pokazao sve što zna. Mirku je trebalo samo četiri minute i 33 sekunde da svlada Amerikanca Sancheza.

Tamošnji mediji smatraju da bi se Gabriel Gonzaga Mirku mogao suprotstaviti žešće od Sancheza, a isto misli i predsjednik UFC-a Dana White. 

"Mislim da će večerašnja borba biti puno čvršća i teža. Mnogi ne znaju tko je Gonzaga ali on je vrlo jak, i ovo će biti teška borba za Cro Copa" - rekao je White.

Mirko je svjestan da je Gonzaga vrlo jak, no dodaje da Gonzaga neće imati odgovor za sve ono što mu je pripremio.

Na stranim je kladionicama Mirko uvjerljivi favorit.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene