Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vaterpolisti očekuju plasman u polufinale SP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju od 18. ovog mjeseca do 1. travnja očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu, a kako bi se što bolje aklimatizirali, naši će vaterpolisti put Australije krenuti već u četvrtak ujutro.

"Na put će krenuti 14 igrača koji će nastupiti na pripremnom turniru u Sydneyu od 10. do 15. ovog mjeseca nakon čega će izbornik Ratko Rudić odrediti jednog prekobrojnog. Unatoč kratkim pripremama očekujemo dobar rezultat na SP, a to je za nas ulazak u polufinale. No, moram naglasiti da nema imperativa osvajanja medalje", rekao je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rudić: "Razočaran sam, nismo ostvarili cilj." Slika nije dostupna SP vaterpolo: Hrvatska -Australija 10:9

Izbornik Ratko Rudić također je naglasio kratko vrijeme koje je imao na raspolgaganju za pripreme, ali bez obzira na to je optimist.

"Prave pripreme smo započeli tek 26. veljače kada smo se kompletirali nakon čega smo igrači na turnirima u Budimpešti i Budvi, pa je jedan dan otpao zbog puta tako da smo kompletni odradili tek sedam dana. No, ja računam da nama pravo SP počinje utakmicom protiv Australije 22. ožujka, a do tada ćemo odigrati još osam do 10 pripremnih utakmica u kojima ćemo moći uigrati reprezentaciju", rekao je Rudić. 

"Osim turnira u Sydneyu gdje ćemo igrati protiv Njemačke, Rumunjske, Južnoafričke Republike, te "B" i juniorske repreuentacije Australije, dogovorili smo od 17. do 19. ožujka i po dvije trening-utakmice protiv Grčke i Španjolske, a možda odigramo i jednu protiv Mađarske. Klima u ekipi je jako dobra, motivacija je visoka, a ja oduvijek smatram da se medalje osvajaju na pripremama, jer ako je tijekom njih pristup pravi niti rezultat neće izostati", ustvrdio je Rudić, te dodao kako će konkurenti za medalju našim vaterpolistima biti u prvom redu Mađarska i Srbija kao dvije najjače reprezentacije, a potom i Španjolska, Italija i Grčka.

Hrvatska je ovoga puta imala dosta sreće sa ždrijebom, pa će joj protivnici u prvom krugu natjecanja biti JAR (20. ožujka), Australija (22. ožujka) i SAD (24. ožujka), pa je realno očekivati osvajanje prvoga mjesta u skupini koje bi omogućilo lakše suparnike u drugom krugu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene