Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Valentino Rossi mora platiti porez od 35 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski motocilistički as Valentino Rossi ipak će morati platiti basnoslovnih 35 milijuna eura talijanskim poreznim vlastima.

28-godišnji Rossi se dugo sporio oko plaćanja poreza sa talijanskom državom, budući da od 2000. ima prebivalište u Velikoj Britaniji. To mu nije pomoglo da izbjegne plaćanje poreza, pa je pristao na kompromis kada su ga porezne vlasti suočile s činjenicom da bi zaostali porez u osam godina mogao iznositi čak 112 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VN Kine: Rossi slavio u motoGP klasi Slika nije dostupna SP u motociklizmu: pobjeda Caseya Stonera

Sedmerostruki svjetski prvak u različitim klasama uspio je sa svojim odvjetnicima postići sporazum kojim će za period od 2001-2004 platiti 19 milijuna eura, a još 16 milijuna eura uplatit će za period od 2005. i 2006. godinu.

Talijanske vlasti vrlo su striktne glede plaćanja poreza talijanskih sportaša koji imaju prebivalište izvan domovine. Rossi je dokazao da posjeduje jednoipolsobni stan u Londonu, ali nije uspio dokazati da u engleskoj prijestolnici boravi veći dio godine.

Rossi je najbogatiji talijanski sportaš, a prema listu Sports
Illustrated sa ukupno 30 milijuna dolara zarade godišnje sedmi je sportaš po zaradi u svijetu, a drugi u Europi.

Za Rossia se u zadnje vrijeme govori da bi uskoro mogao napustiti motociklizam i okušati se u Formuli 1.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene