Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umro nogometaš Rajko Mitić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon duge bolesti u Beogradu je u 86. godini preminuo istaknuti nogometni reprezentativac i izbornik reprezentacije Jugoslavije Rajko Mitić.

Mitić je rođen 19. studenoga 1922. godine u Dolu kod Bele Palanke, a karijeru je prije Drugog svjetskog rata započeo u beogradskom BSK-u. Nakon završetka rata izabran je za prvog kapetana novoosnovanog kluba Crvena Zvezda čiji je dres nosio punih 14 godina i za to vrijeme odigrao 572 utakmice i postigao 262 gola.

Pročitajte i ovo Majka mladića u Srbiji polila benzinom i zapalila - 1 strava kod susjeda Preminuo mladić kojeg je majka polila benzinom i zapalila: "Ni da pita je li živ, a pred njezinim je očima gorio i vrištao" Zlatko Šimić Tužna vijest Iznenada preminuo novinar Zlatko Šimić

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 59 puta i postigao 32 gola, a bio je sudionikom i dva olimpijska turnira - 1948. godine u Londonu i 1952. u Helsinkiju, na kojima je reprezentacija Jugoslavije osvojila srebrna odličja.

Ljubitelji nogometa s prostora bivše zemlje najviše će ga pamtiti kao kapetana čuvenog olimpijskog tima iz Helsinkija, koji je u sastavu: Beara, Stanković, Crnković, Čajkovski, Horvat, Boškov, Ognjanov, Mitić, Vukas, Bobek i Zebec, odigrao svih šest utakmica olimpijskog turnira.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene