Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U ekshibicijskom meču Federer bolji od Samprasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U New Yorku su se sinoć u ekshibicijskom meču sastali sadašnji i bivši prvi tenisači svijeta, Roger Federer i Pete Sampras. Slavio je Roger Federer sa 6:3, 6:7 (4), 7:6 (6).

Meč je odigran u prepunom Madison Square Gardenu, pred 19 tisuća gledatelja, a Federera je bodrio i najbolji svjetski golfer Tiger Woods.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Federer protiv Samprasa Slika nije dostupna Federeru pobjeda i novi rekord

Uoči meča 26-godišnji Federer je na konferenciji za novinare odbacio medijska nagađanja kako je njegova karijera u silaznoj putanji.

U subotu je naime, "New York Times" objavio kako je Federer početkom godine prebolio mononukleozu, te da je sada s njim sve u redu i da ponovno može trenirati punom snagom.

"U Švicarskoj se pojavilo dosta špekulacija o tome kako je moja karijera gotova. No, poručujem svima da sam zdrav i sretan. Porazi koje sam doživio u polufinalu Australian Opena i u Dubaiju samo će me još više motivirati", izjavio je Federer. 

Napomenuo je i da se veseli nastupu na OI u Pekingu, ali i da se nada da će igrati na OI u Londonu 2012.

I Pete Sampras je uvjeren da će Federer ponovno biti onaj stari - nepobjedivi. 

"Federer je svojom dominacijom stvorio mit o nepobjedivosti. Onda se dogodi da izgubi pokoji meč i odmah krenu priče da više nije onaj stari. No, ja ne mislim tako. Sada ga očekuju turniri iz Masters serije u Indian Wells i Miamiju, a kad su u pitanju veliki turniri, ponovno ćemo gledati Federera kako drži trofeje u svojim rukama", kazao je Sampras.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene