Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Štimac ne odustaje od Lige 16, Hajduku kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Udruženja prvoligaša 1. Hrvatske nogometne lige (HNL) Igor Štimac nije odustao od proširenja lige na 16 članova, u čemu su ga jučer navečer podržali i članovi Skupštine Udruge profesionlanih klubova 1. HNL, izvijestio je glasnogovornik Tomislav Pašiček.

Hoće li Liga 16 zaživjeti ili ne, znat će se 18. prosinca za kada je sazvana tematska skupština, rekao je Pašiček.

Pročitajte i ovo PR Najveće okupljanje poduzetnika Najava konferencije i donatorske gala večere UGP-a Europski parlament, ilustracija raste pritisak Hoće li Srbija dočekati ulaz u Europsku uniju? Zastupnici složni: "Očekuje se da uvede sankcije Rusiji"

Dodao je kako su članovi Skupštine prihvatili ostavku Branka Lajka na mjesto člana Upravnog odbora, a Štimac je ostavio pitanje novog člana Upravnog odbora otvorenim do iduće Skupštine.

U raspravi o dosadašnjem dijelu nogometnog prvenstva, povjerenik za natjecanje Josip Brezni osvrnuo se na vrlo dobru posjetu od prosječno 4150 gledatelja po utakmici što je, kako je istaknuo, više nego prošle godine u isto vrijeme. Isto tako efikasnost je povećana sa 2,87 gola po utakmici u prošlom prvenstvu na 3,13 u dosadašnjem dijelu ovoga prvenstva.

HNK Hajduk bit će kažnjen radi pirotehnike i tri prekida na derbiju s Dinamom. Povjerenik Josip Brezni prijavio je Dinamovog golmana Kocha disciplinskom sucu Krešimiru Vlajčeviću, koji će odlučiti o visini kazne, zbog Kochovove nedolične geste na spomenutom derbiju, rekao je Pašiček.

Kazao je kako je Brezni pozvao klubove da što prije licenciraju
trenere u svim kategorijama, što su za sada napravili tek Dinamo, Osijek, Slaven Belupo i Inter Zaprešić.

Članovi Skupštine također su raspravljali i o Dvoranskom prvenstvu Prve HNL koje se treba igrati u Rijeci od 11. do 16. prosinca, ali je do problema došlo zbog Dinamovog plasmana u ligu UEFA-e. Dinamo će u tom terminu biti između dva kola lige UEFA-e tako da je upitno s kakvim će sastavom istrčati u Rijeci. Stoga je odlučeno kako će predsjednik Udruge Štimac razgovarati s Dinamom , pa će se tek onda odlučiti hoće li se prvenstvo ipak igrati u tom terminu ili će se odgoditi za tjedan dana kasnije, izvijestio je Pašiček.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene