Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP u boksu: Pobjeda Đipala, porazi Ahmetija i Tomasovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugog dana Svjetskog prvenstva u boksu, koje se od 23. listopada do 4. studenoga održava u Chicagu, nastupila su tri hrvatska predstavnika od kojih se samo Vedran Đipalo probio do drugog kola, dok su Mirsad Ahmeti i Marko Tomasović natjecanje završili porazima.

Đipalo je u dvoboju prvog kola, u kategoriji do 91 kilograma, pobijedio Mbota Bizanga iz DR Konga 22:14. U prve tri runde stvorio je solidnu prednost (7:5, 6:3, 7:4), pa u zadnjoj rundi nije morao juriti po pobjedu (2:2).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OI: Tomasović: Bio sam suviše impresioniran Slika nije dostupna Težak ždrijeb za hrvatske boksače

'Prva je borba uvijek najteža. Bio sam krut i tvrd, ali pogodio sam taktiku od prve runde i bilo je mnogo lakše jer nisam morao hvatati rezultat', istaknuo je 30-godišnji Sinjanin. 

Đipalo je u drugoj rundi dobro uzdrmao Bizanga, pa mu je sudac morao brojati, no boksač iz Konga je izdržao do kraja. 

'Bez obzira na taj detalj, malo sam silio', zaključio je prvi hrvatski boksač koji je u Chicagu upisao pobjedu.

Nažalost, to nije uspjelo Mirsadu Ahmetiju u kategoriji do 57 kg i Marku Tomasoviću (+91 kg). 

Ahmeti, koji je na europskom prvenstvu u Plovdivu prošle godine osvojio broncu, izgubio je od Latvijca Valentisa Morozovsa 7:12. 

'Suci su bili odlični, no Ahmeti jednostavno nije radio, nije udarao', kazao je razočarani hrvatski izbornik Pero Tadić.

'Ne znam što mu se dogodilo. To nije bio Ahmeti kojeg znamo', dodao je trener Drago Mijić.

Tomasović je pak izgubio od Engleza Davida Pricea 11:23. Tomasović je već nakon prve dvije runde imao veliki zaostatak (2:9) i više nije bilo povratka.

Trećeg dana prvenstva, koje je ujedno i jedan od tri preostala
kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre u Pekingu, u ring će izaći Borna Katalinić kojeg očekuje borba protiv Tureana Johnsona s Bahama. 

Osim Borne u ring još nije izašao niti Marijo Šivolija, koji je bio slobodan u prvom kolu, dok će se u drugom kolu u nedjelju boriti protiv Džavida Tadžijeva iz Azerbajdžana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene