Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP u boksu: Izbornik nezadovoljan nastupom naših predstavnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'U dubini duše nisam zadovoljan, jer sam očekivao dvije vize za Olimpijske igre u Pekingu, te medalju Marija Šivolije', istaknuo je izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Tadić nakon što su hrvatski boksači zaključili nastup na Svjetskom prvenstvu u Chicagu.

Od šestorice hrvatskih predstavnika najbolji rezultat ostvario je Marijo Šivolija koji je plasmanom u četvrtfinale osigurao Peking. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SP Boks: Marijo Šivolija izborio Olimpijske igre Slika nije dostupna SP boks: Šivolija korak do plasmana na OI, Katalinić ispao

Borna Katalinić i Vedran Đipalo poraženi su u drugom kolu, dok su Mirsad Ahmeti, Boris Katalinić i Marko Tomasović posrnuli već u prvom.

'Naš cilj je bio ostvariti dvije vize za Peking, a vjerujem kako ćemo to i ostvariti na posljednja dva europska kvalifikacijska turnira', dodao je Tadić.

Hrvatski izbornik najviše je zadovoljstva iskazao nastupom Šivolije, a pozitivno je odgovorio i na predstave Borne Katalinića i Vedrana Đipala.

'Još nije sve završilo jer su ispred nas još dva kvalifikacijska
turnira i vjerujem kako će barem Đipalo osigurati put u Peking', dodao je Tadić. 

Hrvatski stručni stožer nije bio previše zadovoljan odnosom Hrvatskog boksačkog saveza prema reprezentaciji.

'Na prvenstvu nam je nedostajao još jedan trener, maser i sudac. Sve zemlje koje nas okružuju imale su sve to, a naši su rezultati bili daleko bolji', zaključio je Tadić, dodavši kako se ne brine pokušaja rušenja iz izborničke fotelje.

'U Hrvatskoj je normalno da te kada imaš rezultate pokušaju srušiti', dodao je izbornik boksačke reprezentacije, istaknuvši kako ga predsjednik Saveza general Mladen Kruljac nije nazvao u Chicago kako bi se raspitao za stanje hrvatskih boksača.

'U Chicagu nije bilo niti direktora reprezentacije, koji nas nije
posjetio niti na pripremama na Bjelolasici. Umjesto da nam pomažu, neki nam ljudi odmažu. Cijela stvar nam nije bila baš naklonjena', zaključio je Tadić priznavši i jednu pogrešku.

'Loše smo snimili mogućnosti Gajevića. Pokušali smo ga srušiti tempom, no Đipalo nije uspio', zaključio je Tadić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene