Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

SP: Rumunjski boksači uhvaćeni u krađi i deportirani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svega nekoliko dana nakon što su dvojica egipatskih boksača, dvojica iz Ugande i jedan Armenac nestali iz službenog hotela Palmer House Hilton u središtu Chicaga, na Svjetskom prvenstvu u boksu dogodio se još jedan incident.

Trojica rumunjskih boksača su uhićena prilikom krađe u jednoj od robnih kuća nakon čega su deportirani iz Sjedinjenih Država. SAD su morala napustiti i njihova dva trenera. Osim deportacije trojica boksača su doživotno isključena iz Međunarodne boksačke federacije (AIBA) i više neće imati pravo nastupa na turnirima pod AIBA-inom kapom.

Pročitajte i ovo Škola Drama u Beogradu Škola danima zataškavala slučaj prolivenog opasnog metala koji je pošpricao učenike Maskirani napadač u Zadru napadnut SDP-ovac Policija još traga za maskiranim muškarcem u Zadru: "Razlog može biti samo jedan"

Rumunjski boksači su ulovljeni prilikom pokušaja krađe odjevnih predmeta. Snimile su ih sigurnosne kamere, a policija dočekala na izlazu.

Nakon ovog nemilog događaja Organizatori SP-a i vodstvo AIBA-e održali su hitan sastanak s predstavnicima svih reprezentacija i zaprijetili izbacivanjem kompletnih momčadi ukoliko se ovako nešto ponovi. Svi sudionici su potpisali izjave kojima su uglasni s takvim stavom AIBA-e.

Predsjednik Rumunjskog boksačkog saveza se ispričao zbog postupka boksača, dok je predsjednik AIBA-e Ching Kuo Wu bio razočaran još jednom crnom slikom s prvenstva u Chicagu.

"Ne smijemo dozvoliti da nam se događaju ovakve stvari. Boks je ugledan i jedan od najstarijih sportova," poručio je prvi čovjek AIBA-e.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene