Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP boks: Šivolija ostao bez medalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je izvadio vizu za Olimpijske igre u Pekingu, hrvatski boksač Marijo Šivolija nije uspio osvojiti i odličje na Svjetskom prvenstvu u Chicagu. U susretu četvrtfinala kategorije do 81 kilograma Šivolija je izgubio od Uzbekistanca Abbosa Atoeva sa 6:17 (1:1, 1:5, 2:8, 2:3).

Pobjeda u dvoboju protiv Atoeva donijela bi Šivoliji najmanje brončanu medalju i priliku da obrani srebrnu medalju sa posljednjeg SP-a u kineskom Mianyangu, a možda osvoji i zlato. Međutim, morat će se utješiti činjenicom što je plasmanom u četvrtfinale izborio put u Peking. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Težak ždrijeb za hrvatske boksače Slika nije dostupna SP u boksu: Izbornik nezadovoljan nastupom naših predstavnika

Nažalost, bila je to uvjerljivo najslabija predstava hrvatskog boksača u Chicagu. Bio je posve nemoćan i nedovoljno aktivan protiv opasnog suparnika. Nakon prve runde koja je završila 1:1, sve tri ostale dionice pripale su Uzbekistancu. U posljednjoj rundi Šivolija je svjestan velikog zaostatka (4:14) krenuo po nokaut kako bi pokušao oboriti suparnika i tako izboriti pobjedu, no nije uspio.

"Razočaran sam jer Atoev nije nepobjediv. Bio sam posve ukočen i jednostavno nisam našao pravi ritam," kazao je nakon meča vidljivo razočarani 26-godišnji Omišljanin.

Atoev, koji je osvojio zlatnu medalju na posljednjim Azijskim igrama, bio je vrlo brz što je malo iznenadilo hrvatskog borca.

"Možda sam trebao malo više riskirati i više koristiti lijevu ruku, no Atoev je odličan kontraš i bio je vrlo brz," dodao je.

Šivoliji ostaje utjeha da je glavni cilj po koji je stigao u Chicago ostvario, izborio je plasman na OI.

"Možda me podsvijesno to malo opustilo, međutim za mene prvenstvo nije bilo gotovo nakon što sam izborio plasman na OI. Želio sam medalju," zaključio je hrvatski borac koji će sada imati skoro godinu dana kako bi se kvalitetno pripremio za "akciju Peking".

Razočaranje Šivolijinim porazom nisu skirvali niti izbornik Pero Tadić, te trener Drago Mijić.

"Šivolije nije bilo u meču. Bio je krut i ukučen i nije sastavio gard. Nije se mogao prepoznati i da boksa još sto godina više ne bi ponovio tako lošu predstavu. Razočaran sam jer sam očekivao da će Marijo osvojiti zlato," istaknuo je izbornik Tadić, dok je trener Drago Mijić dodao:

"Bio je to jedan od dana kada ti ništa ne polazi od ruke. Marijo se emotivno ispraznio nakon što je izborio OI".

U hrvatskom stožeru razloge za Šivolijin loš nastup vide i u njegovom padu kilaže za dva kilograma zbog loše hrane, te umoru od jučerašnje naporne borbe protiv Irca Egana. Za razliku od Šivolije, Uzbekistanac je u susretu osmine finala slavio prekidom u prvoj rundi nakon što je njegovom suparniku pukla arkada.

"Možda su i to razlozi lošeg nastupa. On večeras jednostavno nije bio svoj, niti je slušao naše savjete iz kuta. Nije dovoljno bacao lijevu ruku," dodao je Tadić.

Marijo Šivolija bio je posljednji hrvatski predstavnik na SP-u koje završava u subotu po lokalnom vremenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene