Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP Boks: Marijo Šivolija izborio Olimpijske igre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najboljih hrvatskih boksača Marijo Šivolija ostvario je u srijedu glavni cilj po koji je stigao na Svjetsko prvenstvo u Chicagu - izborio je plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Šivolija je u osmini finala SP-a pobijedio Irca Kennetha Egana 17:9 i ulaskom među osam najboljih boksača svijeta u kategoriji do 81 kilograma izvadio vizu za Peking.

"Bog vidi sve. Nagradio je sav moj uloženi trud i silne naporne treninge. Olimpijske igre su san svakog sportaša," kazao je Šivolija nakon meča u UIC Pavilionu. Hrvatski borac meč je taktički odradio gotovo bez pogreške i niti jednog trenutka nije dozvolio suparniku da ga kontrira. Nakon prve tri runde koje su bile rezultatski izjednačene (2:1, 2:3, 5:4), Marijo je u zadnje dvije minute deklasirao suparnika. Posljednju rundu dobio je rezultatom 8:1, a pritom je jednom i rušio suparnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Boks: Šivolija izgubio od Tadžikistanca Slika nije dostupna Hrvatski boksači osvojili dvije bronce

"Dobro sam se pripremio, nisam želio jurcati bezglavo i krenuti u razbijački pohod. Boksao sam zrelo, a kada je Irac počeo srljati iskoristio sam ponuđeno," dodao je 26-godišnji Omišljanin, kojem će Peking biti druge OI nakon što je nastupio i u Ateni.

Šivolija je jedini preostali hrvatski predstavnik na prvenstvu, što je dodatno povećalo pritisak na njega. Posebice uoči meča protiv Irca od kojeg je prije dvije godine izgubio.

"Cijeli dan sam bio nervozan, pozitivno nervozan. Pritisak je bio vrlo veliki i znao sam što se od mene očekuje," dodao je.

Premda je ostvario cilj po koji je došao u "vjetroviti grad", za Šivoliju prvenstvo nije završilo. On u Chicagu brani srebrnu medalju osvojenu prije dvije godine u kineskom Mianyangu i sada može daleko opuštenije krenuti u lov po medalju.

"Sada će biti daleko lakše. Sada neće biti tolike nervoze i mogu biti mnogo mirniji uoči predstojeće borbe."

Šivoliju na putu do polufinala i medalje čeka Uzbekistanac Abbos Atoev koji je u prve dvije borbe slavio prekidom.

"Radi se o novom i mladom Uzbekistancu. Nisam ga do sada imao priliku vidjeti, tek sam danas malo promatrao njegov meč. No nemam se čega bojati. Rasterećen sam i vjerujem u sebe," najavio je Marijo. Kao i uoči prijašnjih borbi hrvatski borac se relaksirao u muzeju.

"Ponovo sam otišao u isti muzej i prošao isti put. To me malo
relaksiralo i opustilo," zaključio je četvrtfinalist SP-a u Chicagu.

Izbornik Tadić i trener Mijić zadovoljni 

Izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Tadić i trener Drago Mijić nisu skrivali oduševljenje nakon što je Marijo Šivolija u srijedu izborio plasman na Olimpijke igre u
Pekingu.

"Presretan sam, Marijo je zaslužio OI. Odlično je odboksao cijeli meč, držao je pritisak, a potom u zadnjoj rundi dokazao kako je bolji boksač," kazao je izbornik Tadić, dodavši kako vjeruje da će Šivolija preskočiti i idućeg suparnika Uzbekistanca Abbosa Atoeva.

"Uzbekistanac je opasan suparnik, međutim tako se govorilo i za Irca pa je Šivolija bio uvjerljivo bolji," zaključio je izbornik, dok je Mijić kazao kako vjeruje da će Marijo i na ovom SP-u osvojiti medalju.

"Marijo je odlično boksao i uvjeren sam kako može do odličja. Sada će mu biti lakše, sve je podredio plasmanu na OI," rekao je Mijić, dodavši kako će izbornik i on taktiku za idućeg suparnika pažljivo pripremiti.

"Atoev ima vrlo snažan i opasan udarac. No, ne vjerujem da je opasan kao Irac. Mario je daleko raznovrsniji boksač i mnogo brži, što je njegova velika prednost," zaključio je Mijić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene