Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Smjenom izbornika Kodre nogomet u BiH "dosegnuo dno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom o smjeni Mehe Kodre s dužnosti izbornika najbolje nogometne vrste, bosanskohercegovački nogomet dosegnuo je dno krize u kojoj se nalazi već godinama a žurna promjena na čelu Nogometnog saveza BiH neizbježan je prvi korak ukoliko se takvo stanje želi promjeniti.

Komentari su to koji su uslijedili nakon odluke Izvršnog odbora NS BiH da Kodri krajem prošlog tjedna uskrati povjerenje jer je odbio voditi nogometaše u Iran kako bi tamo igrali prijateljsku utakmicu.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

"Što se mene tiče, stavio sam točku na epizodu u reprezentaciji. Vraćam se obitelji u Španjolsku", izjavio je Kodro koji je o tome da je smijenjen saznao od novinara jer ga službeno nisu ni zvali da na sjednici Izvršnog odbora NSBiH na kojoj se odlučivalo o njegovoj smjeni kaže bilo što.

Povjerenje Kodri je uskraćeno jer je on izrijekom odbio voditi najbolje nogometaše u Teheran na prijateljsku utakmicu koju su unatoč njegovu protivljenju na brzinu ugovorili čelnici NS BiH računajući pri tom na zaradu koja je trebala iznositi između 120 i 200 tisuća dolara.

Na istoj sjednici donesena je odluka da se Munibu Ušanoviću produži mandat na mjestu Glavnog tajnika NSBiH unatoč činjenici da mu se na državnom sudu sudi zbog pronevjere i zloporabe tog položaja.

Tri člana Predsjedništva NS BiH Iljo Dominković, Bogdan Čeko i Sulejman Čolaković nisu htjeli čak ni obrazložiti razloge zbog kojih su inzistirali na Kodrinoj smjeni nego su naprosto pobjegli od novinara.

Smjena Mehe Kodre izazvala je pravu pobunu javnosti i medija protiv vrha NS BiH koji već godinama "uživa" sliku nekompetentne i korumpirane skupine najodgovornije za katastrofalno stanje u tamošnjem nogometu.

Sergej Barbarez, nekadašnji kapetan nogometne A reprezentacije BiH, ocijenio je kako je Kodrina smjena najgora moguća vijest.

"Dotaknuli smo dno", kazao je Barbarez lokalnim medijima u BiH dodajući kako mu se čini da sva nada za oporavak nogometa u toj zemlji nestaje.

Prvotimac moskovskog CSKA Elvir Rahimić potvrdio je kako neće nastupati u najboljoj momčadi objašnjavajući to ozljedom koljena. Na narednoj prijateljskoj utakmici BiH s Azerbejdžanom, što se treba odigrati 1. lipnja, neće biti ni Zvjezdana Misimovića koji je također kazao kako sa suigračima još nije raspravio što poslije Kodrine smjene.

Reprezentativac Eldin Džeko koji igra u Njemačkoj nazvao je "brukom i sramotom" to što su čelnici NSBiH uradili s Kodrom.

Izvršni odbor NSBiH za privremenog je izbornika postavio Denijala Pirića.

Sam Kodro pozvao je reprezentatativce da nastave igrati za nacionalnu momčad bez obzira tko je vodio.

"Reprezentativni dres mora biti svetinja", Kodrino je stajalište unatoč teškom razočarenju kojega je doživio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene