Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Schuster drži Valenciju u pričuvi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trener Getafea Bernd Schuster, koji je s Realom već potpisao predugovor za iduću sezonu, u pričuvi drži ponudi Valencije, čije Uprava nije zadovoljna s trenerom Quiqueom Floresom.

Nije tajna da je zahladio odnos između Floresa i Valencijina predsjednika Juana Solera. Čelnici Valencije 'vrebaju' potencijalne trenere, što je, razumljivo, uzrujalo sadašnjeg. Quique Flores smatra da ga podupiru samo kada pobjeđuje.

Pročitajte i ovo Jutro nakon stravičnog požara u Valenciji - 7 Užas u Španjolskoj FOTO/VIDEO Jutro nakon stravičnog požara: Prizori su dramatični, a još se traga za 19 osoba Slika nije dostupna Schuster: Real me nije kontaktirao

Prema izvještajima iz španjolskih sportskih medija, jedini način na koji bi Quique mogao zadržati posao na Mestalli nakon ispadanja iz Lige prvaka jest da osvoji La Ligu (Valencia se trenutačno nalazi na 4. mjestu Primere s 6 bodova zaostatka za prvoplasiranom Barcelonom).

Sam Flores tvrdi da u prvenstvu još ništa nije odlučeno.

"Situacija nije za hvaliti se, ali nije ni nepovoljna. Nećemo osvojiti prvenstvo s jednom pobjedom, moramo konstantno igrati ovako dobro jer je ostalo još puno utakmica do kraja sezone", rekao je Flores nakon jučerašnje pobjede (2:0) protiv drugoplasirane Seville.

Amadeo Carboni, bivši igrač Valencije i sadašnji sportski direktor, je navodno već ponudio 2-godišnji ugovor Berndu Schusteru, što je dodatno produbilo jaz između Floresa i Carbonija.

Španjolski mediji smatraju da će Schuster prijeći u Valenciju, osim ako ne dobije bolju ponudu da ostane u Realu, iako je sportski direktor "Kraljevskog kluba" Peđa Mijatović navodno 'zaljubljen' u ideju da na čelo 'Galacticosa' dovede bivšeg Barcelonina prevoditelja i asistenta trenera Josea Mourinha.

Schuster može računati na potporu predsjednika Ramona Calderona, ali ostatak Uprave bi na njegovu mjestu radije željeli vidjeti Portugalca. Promatrači su im navodno dojavili kako su neke Schusterove trenerske metode savršene za manji klub kao što je Getafe, no ne i za veliki klub koji je kontinuirano pod pritiskom.

Kada bi, teoretski rečeno, izabrao Valenciju, Schuster bi bio drugi trener Getafea zaredom koji je otišao u taj klub. Flores je, naime, 2005. napustio taj mali madridski klub upravo radi Valencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene