Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Romario okončao igračku karijeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najbojih strijelaca u povijesti nogometa 42-godišnji Brazilac Romario objavio je završetak igračke karijere.

"Sada je i službeno, više neću igrati. Kad pogledam unatrag, posljednjih 20 godina bilo je vrlo pozitivno. Odlučio sam okončati karijeru jer nisam spreman za fizičke napore koje traži današnji nogomet. Nisam igrao od studenoga i otad sam se udebljao za tri ili četiri kilograma, a u mojim godina vrlo je teško vratiti se u formu. Osim toga, sretan sam jer više neću morati trenirati, putovati i spavati po hotelima", izjavio je u ponedjeljak Romario, koji je tijekom karijere, po svojoj računici, zabio više od tisuću golova. No, ta je brojka vrlo upitna budući da je u nju uračunato i 249 pogodaka koje je postigao u mlađim uzrastima, te u prijateljskim susretima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Romario pozitivan na doping Slika nije dostupna Video: Romario dobio i kip

Karijeru je započeo 1985. u Vasco da Gami, a za isti klub je odigrao i svoju zadnju utakmicu. Igrao je još u PSV Eindhovenu, Barceloni, Valenciji, Flamengu, Fluminenseu, katarskom Al Saadu, američkom Miamiju, te u australskom Adelaide Unitedu.

Za brazilsku reprezentaciju odigrao je 73 utakmice, te je postigao 56 golova. Bio je najbolji igrač SP 1994. kada je Brazil osvojio naslov svjetskih prvaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene