Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prpić: Nadamo se pobjedi protiv Italije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi igrači su u dobroj formi i nadamo se pobjedi, iako Talijani uopće nisu bezazlen protivnik, poručili su članovi hrvatske Davis Cup reprezentacije na konferenciji za novinare tri dana uoči početka susreta 2. kola Prve skupine (euroafričke zone) Davis Cupa između Hrvatske i Italije.

"Treninzima smo zadovoljni, dečki su u dobroj formi. Voljeli bismo da je podloga brža nego što je sad slučaj, no rečeno nam je da će do početka susreta biti baš onakva kakvu smo željeli", izjavio je izbornik Goran Prpić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Davis Cup: Otvaraju Karlović i Bolelli Slika nije dostupna Karlović pozvan u Davis kup reprezentaciju

Na konferenciji su bila sva četvorica prijavljenih igrača - Ivo Karlović, Marin Čilić, Mario Ančić i Ivan Cerović. Najbolje rangirani hrvatski reket Ivo Karlović, koji je u ponedjeljak došao do 18. mjesta, što mu je najbolji renking u karijeri, rekao je: "Ambicije su jasne, želimo pobijediti, ostalo nas ne zanima. Svi smo u dobroj formi, imamo trojicu igrača koji izborniku daju mogućnost rotacije što sve olakšava."

Marin Čilić također nije skrivao zadovoljstvo. "Svi se dobro osjećamo, treniramo dobro, a Goran Prpić nam dosta pomaže. Nadam se da će i ishod biti dobar", rekao je Čilić.

Mario Ančić je u ovom trenutku trećerangirani hrvatski igrač, ali je naravno vrlo jak adut bez obzira na plasman.

"Drago mi je što sam opet u ekipi, prošlo je dosta vremena otkako sam u Krefeldu bio član momčadi. Dobra smo ekipa, maksimalno smo fokusirani, željni pobjede i želimo na kraju ove godine izboriti plasman u Svjetsku skupinu."

Četvrti član sastava Ivan Cerović ušao je u ekipu naknadno, nakon ozljede Roka Karanušića. Njegova poruka je kratko i jasna, "pomoći ću koliko god mogu".

Govoreći o talijanskom sastavu izbornik Goran Prpić je naglasio: "Istina je da smo lagani favorit u ovom susretu, ali Talijani uopće nisu bezazlen suparnik. Andreas Seppi je konstantan, Simone Bolelli u posljednje vrijeme igra jako dobro. Kvalitetu moramo potvrditi na igralištu".

Na pitanje da pojasni situaciju oko ponovnog pozivanja Ive Karlovića dodao je: "Karlović je naš najbolje rangirani tenisač koji nam treba i sad i ubuduće. Imali smo strašno puno peha u posljednje vrijeme i bolje da imamo tri igrača koje možemo kombinirati. Njegov povratak je kvaliteta više i daje nadu da možemo izabrati kvalitetnije."

Karlović je, pak, naglasio da je osnovni razlog njegova dolaska da pomognem ekipi, "jer nije u redu da smo u ovom rangu."

Ždrijeb kojim će biti određeni parovi igranja bit će obavljen u četvrtak u podne u Kneževu dvoru, a prvi pojedinačni dvoboj je na rasporedu u petak u 13 sati. Pobjednik susreta Hrvatske i Italije ući će u rujanske kvalifikacije za plasman u Svjetsku skupinu Davis Cupa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene