Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik FIFE stigao u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Međunarodne nogometne federacije Joseph Blatter stigao je u Zagreb gdje će prisustvovati Kongresu Europske nogometne federacije.

Blatter je u Zagreb doputovao kao gost UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza, a u zagrebačkoj zrakoplovnoj luci dočekali su ga predsjednik HNS-a Vlatko Marković i glavni tajnik Zorislav Srebrić. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

'Sretan sam što sam ponovo u Zagrebu i što ponovo vidim svoje stare prijatelje. Marković i ja se znamo više od 30 godina', kazao je u uvodu predsjednik krovne nogometne organizacije. Blatter je izrazio i zadovoljstvo dosadašnjim radom predsjednika UEFA-e Michaela Platinia istaknuvši kako obojica jednako razmišljaju o nogometu. Švicarac se osvrnuo i na dogovor koji su nedavno FIFA i UEFA postigle s najboljim europskim klubovima, takozvanom skupinom G14, kojima će u idućih šest godina isplatiti oko 250 milijuna dolara na ime kompenzacije za nastupe njihovih igrača na svjetskim i europskim prvenstvima. 

'Nije istina da smo izgubili borbu sa klubovima. Glavni principi se nisu dirali, klubovi će i dalje biti obvezni pustiti igrače u nacionalne vrste', istaknuo je Blatter, te dodao: 'Klubovi su dio
nogometne obitelji, a kakva je to obitelj koja je stalno na sudu. G14 je podigao četiri tužbe protiv FIFA-e. Ukidanjem G14 i osnivanjem Udruge europskih nogometnih klubova vratili smo klubove u obitelji'.

Prvi čovjek FIFA-e nije mogao izbjeći niti pitanje o problemima koje pogađaju organizatore predstojećeg Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi. Međutim, Blatter je uvjeren kako će na jugu Afrike uspješno prebroditi sve probleme.

'Nedavno sam razgovarao južnoafričkim čelnicima i uvjeravaju me kako će svi problemi biti riješeni. Iza SP-a u Južnoj Africi stoji cijela zemlja i cijela Afrika', nagalasio je Blatter.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene