Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plivanje: Zlatna olimpijka Kovacs negira odbijanje doping testa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska plivačica i osvajačica zlatne medalje na olimpijskim igrama u Sydneyu Agnes Kovacs odbacila je tvrdnje da je odbila pristati na nedavno provedeni dopinški test.

"Nisam odbila doping test, surađivala sam", rekla je Kovacs. "Inspektori su me prevarili i trebali bi se sramiti", dodala je.

Pročitajte i ovo Plivanje za doček - 1 Silvestrovo Posljednji pozdravi 2023. godini uz tradicionalno kupanje: "Htjeli smo obilježiti kraj ove godine na lijep način" Nikola Miljenić - 4 Glavni cilj Najbolji hrvatski plivač želi na Olimpijske igre: Nakon povijesnog rezultata nastavlja se borba za Pariz

Mađarsko anti-dopinško tijelo (MACS) je u četvrtak objavilo da je Kovacs dala uzorak od 25 ml, umjesto propisanog minimuma od 75ml, za vrijeme jutarnje doping kontrole 30. listopada.

Međutim, Kovacs je rekla da je dala tako mali uzorak jer je doping test bio manje od sat vremena prije sastanka s glumcem Rogerom Mooreom koji je UNICEF-ov ambasador.

Šef mađarskog plivačkog saveza Tamas Gyarfas je zadovoljan s njenim objašnjenjem i rekao je da je mađarski ogranak UNICEF-a potvrdio sastanak između Moorea i Kovacs.

Kovacs je osvojila zlatnu medalju na 200 metara prsno na olimpijskim igrama 2000. u Sydneyu te je pobjeđivala na brojnim europskim i svjetskim prvenstvima.

Nekolicini mađarskih atletičara, među kojima je osvajač zlatne medalje u bacanju diska, zabranjeno je natjecanje zbog dopinga 2004. u Ateni, a sprinteru Gaboru Dobosu doživotno je zabranjeno natjecanje prošle godine u prosincu jer je drugi put bio pozitivan na doping.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene