Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Paraglajderica preživjela oluju na 9 tisuća metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pripremama za svjetsko prvenstvo u paraglajdingu, njemačku sportašicu uhvatila je oluja i u svega deset minuta podigla ju na više od 9 tisuća metara gdje se onesvijestila. Kada se spustila na zemlju tijelo joj je bilo potpuno prekriveno ledom.

Sljedeći tjedan u Australiji će se održati svjetsko prvenstvo u paraglajdingu, zbog čega su natjecatelji počeli pripremati svoje nastupe. Među njima bila je i 35-godišnja Njemica Ewa Wisnierska, koju je usred oluje zračni vrtlog podignuo u zrak.

Pročitajte i ovo Policija uhitila problematičnog muškarca Uhićena jedna osoba VIDEO Avion morao prisilno sletjeti zbog tučnjave Britanaca: "Skupina muškaraca pila i maltretirala putnice" Zaruke u avionu Nije to očekivala VIDEO Tijekom leta iz Beograda u jednom trenutku neočekivano se oglasio pilot: "Poštovani putnici govori vam vaš kapetan"

U deset minuta njezin padobran podigao se na visinu od 9100 metara, gdje je ona pala u nesvijest. Naime, na takvim visinama temperatura zraka je oko -40 do -50 stupnjeva, a zrak je toliko rijedak da je disanje praktički nemoguće. Nakon jednog sata, kada je padobran stigao na visinu 6900 metara, Ewa je došla k svijesti i sa velikim naporom sletjela. 

'Njezino tijelo bilo je potpuno pokriveno ledom. Na takvoj visini gdje je ona bila, nema kisika. Ima veliko sreću da je prošla bez oštećenja mozga', kazao je organizator svjetskog prvenstva, Godfrey Wenness.

Do nezgode je došlo blizu mjesta Tamwortha, 280 kilometara od sjeverozapadno od Sydneya.

Ewa je pokušala izbjeći oluju, no bilo je prekasno. U dizanju i spuštanja padobrana prolazila je kroz  oblake pune ledene kiše čije su kapi bile veličine naranče.

'Svuda oko mene bio je mrak, a posvuda su sijevale munje. Takvu snagu uopće nije moguće opisati, osjećala sam se kao list na vjetru', kazala je sportašica.

Ewu je zbog ozeblina odvezena u bolnicu. Wisnierska je prošle godine postala europska vicepervakinja, a prije toga osvojila je svjetski pokal u paraglajdingu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene