Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nogometni susret parlamentaraca: Hrvatska - Italija 0:2

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na igralištu NK "Mosor" u Žrnovnici kod Splita odigrana je večeras prijateljska nogometna utakmica između nacionalnih selekcija Hrvatskoga sabora i Zastupničkoga doma Parlamenta Republike Italije koja je završila pobjedom Talijana od 2:0.

Sav je prihod s utakmice namijenjen nacionalnoj akciji razminiranja Hrvatske i, premda je ulaz bio besplatan, zahvaljujući sponzorima do sada je prikupljeno više od 100 tisuća kuna, a prikupljanje se nastavlja, kazao je izbornik nogometne reprezentacije Hrvatskoga Sabora Franjo Arapović.

Pročitajte i ovo Navijači Zanimljiva prijava Dnevnik Nove TV doznao nove detalje o incidentu s ustaškom zastavom na Rujevici Ilustracija Šok u Italiji Dječaka (12) na nogometu udario grom, u teškom je stanju

I Talijani su najavili kako će uplatiti donaciju, a novac će biti proslijeđen na račun Zaklade za humanitarno razminiranje "Hrvatska bez mina".

Talijani su večeras, prema mišljenju stručnjaka, bili puno bolja ekipa, pa su utakmicu riješili već u prvom poluvremenu, premda su Hrvati bili bolji u drugom, no, ne dovoljno da bi rezultat barem smanjili.

Hrvatskom izborniku Arapoviću, kako kaže, nedostajala su najjača imena prve postave hrvatskoga saborskog nogometa Božidar Kalmeta, Darko Milinović, Damir Polančec, Josip Pankretić, koji su bili spriječeni drugim obvezama. No, dodao je, u uzvratu, predviđenom u rujnu ili listopadu u Napulju, bit ćemo bolji.

Utakmica je odigrana prema svim profesionalnim pravilima, dva poluvremena po 45 minuta, a sudila su je tri profesionalna suca prve hrvatske nogometne lige.

Talijansku nogometnu reprezentaciju činilo je 17 zastupnika, a hrvatske je boje branilo njih 16, među kojima su se igrom i umijećem izdvojili kapetan Kajo Bućan, Gordan Jandroković, Niko Rebić i Šime Prtenjača, te golman Petar Selem, koji je obranom 100-postotne šanse Talijana zaradio veliki pljesak s punih tribina.

Prva je to u nizu humanitarnih nogometnih utakmica što će ih hrvatski parlamentarci odigrati sa svojim kolegama iz parlamenata zemalja Europske unije, najavio je Arapović.

Zamisao o održavanju takvih susreta potekla je u ožujku za službena posjeta Odbora za vanjske poslove Zastupničkoga doma talijanskog Parlamenta Hrvatskom Saboru, a podržali su je predsjednici obaju parlamenata Vladimir Šeks i Fausto Bertinotti.

Talijanske i hrvatske zastupnike-nogometaše danas su primili i splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader i splitski gradonačelnik Ivan Kuret.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene