Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nema favorita za EURO 2012., ključna je završna prezentacija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema najavama slovenskih medija pred zasjedanje Izvršnog odbora UEFE u Cardiffu neizvjesno je tko će biti domaćin Europskog prvenstva u nogometu 2012. godine iako je dosta izgledno da će se ono igrati u susjedstvu Slovenije.

Kako u najavi pred sastanak na kojemu će se donijeti odluka navodi Slovenska tiskovna agencija STA, trenutno nijedna od triju kandidatura nije u prednosti. Iako Italija vodi na kladionicama, njezina je kandidatura zasjenjena skandalom s podmićivanjem sudaca i navijačkim izgredima. 

Pročitajte i ovo Kune PRIOPĆENJE HNB-A Milijarde kuna još su uvijek kod građana, njihova zamjena od sredine travnja na novoj lokaciji Slika nije dostupna EURO 2012: Hrvatsko - mađarska kandidatura

Poljsko-ukrajinska kandidatura opterećena je trenutnom političkom situacijom u Ukrajini i namještanjem rezultata u poljskom nogometu iako bi njihov uspjeh vjerojatno značio renesansu nogometa u istočnoj Europi ali velika želja da se dobije prvenstvo postoji u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Mađari bi, navodi STA, željeli vratiti nekadašnji položaj kakav je kod njih zauzimao nogomet u danima stare slave jer već 20 godina nisu osvojili nijedno važno natjecanje, gdje je navijača na stadionima malo, a najuspješniji klub Ferencvaroš pred stečajem. 

Veliki entuzijazam da se prvenstvo dobije postoji u Hrvatskoj koja u lobiranju igra i na svoje sredozemne ljepote i turizam. U Hrvatskoj bi više voljeli dobiti organizaciju Eura 2012. nego postati svjetski prvaci u nogometu, a svoju pomoć u obnovi stadiona za prvenstvo ponudila je i vlada, navodi slovenska agencija.

Sutrašnja završna prezentacija ključna?

Član Izvršnog odbora Uefe Nijemac Gerhard Mayer-Vorfelder dva dana uoči izbora domaćina EP 2012. istaknuo je važnost završne prezentacije koju će sutra u Cardiffu održati zemlje kandidati.

"U nogometu emocije igraju veliku ulogu i završna prezentacija mogla bi se pokazati ključnom u donošenju odluke o domaćinu EP 2012. Uostalom, to se već jednom dogodilo, prilikom izbora domaćina EP 2004., kada je Portugal pobijedio Španjolsku", izjavio je Gerhard Mayer-Vorfelder.

Odluka o domaćinu bit će objavljena u srijedu, 18. travnja, u
prijepodnevnim satima. Od 14 članova Izvršnog odbora pravo glasa ima njih 12 - predsjednik Uefe Michel Platini (Francuska), Geoffrey Thompson (Engleska), Angel Maria Villar Llona (Španjolska), Gerhard Mayer-Vorfelder (Njemačka), Mathieu Sprengers (Nizozemska), Senes
Erzik (Turska), Marios Lefkaritis (Cipar), Vjačeslav Kološkov
(Rusija), Gilberto Madail (Portugal), Joseph Mifsud (Malta), Per Ravn Omdal (Norveška) i Mircea Sandu (Rumunjska).

Pravo glasa nemaju Talijan Franco Carraro i Ukrajinac Grigorij Surkis, budući da se njihove zemlje natječu za domaćinstvo Eura 2012.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene