Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moratti: Morao sam otpustiti Mancinija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik trostrukog uzastopnog nogometnog prvaka Italije, Intera iz Milana, Massimo Moratti je u razgovoru za dnevni list "Corriere della Sera" izjavio kako je morao otpustiti trenera Roberta Mancinija usprkos osvojenom naslovu, te da je to učinio u interesu kluba.

Moratti je otpustio Mancinija u četvrtak, 11 dana nakon što je Inter treću godinu zaredom osvojio naslov prvaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maradona potpisuje za Inter? Slika nije dostupna Čelnici West Hama dolaze u Zagreb na razgovor s Bilićem?

"Najjednostavnije rješenje bilo bi nastaviti i u sljedećoj sezoni s trenerom koji je osvojio tri uzastopna naslova. No, morao sam intervenirati i to ne zato što imam nešto protiv Mancinija, već za dobrobit Intera. Njegova izjava nakon ispadanja iz Lige prvaka protiv Liverpoola da će napustiti klupu Intera na kraju sezone naštetila je ravnoteži u momčadi, te smo svi u klubu morati jače uprijeti da bismo došli do cilja. Istina je da smo 'veslali' u istom smjeru, ali smo bili prisiljeni uložiti veći napor", smatra Moratti.

Mancini je, podsjetimo, početkom ožujka razočaran ispadanjem u osmini finala Lige prvaka najavio odlazak s klupe Intera, ali se već sljedeći dan predomislio nakon susreta s Morattijem. Prije tog ispadanja od Liverpoola Inter je imao 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Romu u prvenstvu, ali zbog pada forme "crno-plavih" ta se prednost uoči posljednjeg kola istopila na samo jedan bod, te je Inter gotovo ispustio praktički osvojeno prvenstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene