Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Metz najavio tužbu protiv navijača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodstvo francuskog nogometnog prvoligaša Metza najavilo je tužbu protiv ekstremne skupine svojih navijača koji su nakon poraza u Lyonu vrijeđali igrače Metza rasističkim povicima i nacističkim pozdravom.

'Radi se o skupini od dvadesetak navijača koje pokušavamo identificirati i protiv kojih ćemo podići tužbu', najavio je Metzov direktor osiguranja Jacky Ancel.

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste

Incident se dogodio na koncu utakmice na Gerlandu kada su igrači Metza došli pozdraviti svoje navijače. Međutim, umjesto pozdrava 'ultrasi' su ih dočekali rasističkim uvredama i nacističkim pozdravom.

Ovo nije prvi slučaj u kojem su navijači Metza optuženi za rasizma i nacizam. Prije samo desetak dana kapetan Valenciennesa, Abdeslam Ouaddou je podigao tužnu nakon što su ga navijači Metza rasistički vrijeđali. Zbog tog incidenta su igrači, suci i treneri u posljednjem kolu nosili majice s porukom 'stop rasizmu'.

Rasističkih poruka bilo je i na utakmici druge lige između Bastie i Libourne-St Seurina, a žrtva vrijeđanja navijača Bastie bio je reprezentativac Burkine Faso, Boubacar Kebe.

'Trenutačno u Francuskoj samo 80 navijača ima zabranu dolaska na stadione zbog svojeg ponašanja, što je skandalozno malo. Primjerice u Engleskoj više od 3.500 navijača im zabrane. Moramo promijeniti zakone', kazao je predsjednik Francuske lige, Frederic Thiriez.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene