Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljubičić osvojio Dohu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić osvojio je milijun dolara vrijedan ATP turnir u Dohi svladavši u finalu Britanca Andyja Murraya sa 6-4, 6-4. To je sedmi osvojeni turnir Ljubičića u karijeri.

Naš je tenisač u meč krenuo nešto sporije, te je odmah u prvoj igri morao spašavati čak šest "break-lopti", uključujući i 0-40. Do kraja prvoga seta servis našega najboljeg sportaša u posljednje dvije godine još je jednom bio u opasnosti, ali se i pri rezultatu 3-3 uspio izvući iako je Murray imao još dvije lopte za "break".

Pročitajte i ovo Zelesnki, Meloni, von der Leyen, Croo Dvije godine Dvije godine Ukrajinci žive u paklu rata, Zelenski poručuje: "Pobijedit ćemo i to će biti najbolji dan u našim životima" Prosvjed u Pakistanu I to se događa Pobijedio na izborima pa objavio: "Neću prihvatiti pobjedu, namjestili su mi je"

S druge strane, Ljubičić je kod svog vodstva 2-1 imao loptu za
"break", ali je promašio laganu priliku za osvajanje tog poena. No, istu grešku nije ponovio kada mu se ukazala prilika kod vodstva 5-4 te je iskoristio prvu set-loptu.

Kod rezultata 2-2 u drugom setu Murray je jedini put u meču uspio oduzeti servis Ljubičiću, ali je naš as odmah uzvratio u sljedećoj igri, da bi, kao i u prvom setu, ostvario "break" kod vodstva 5-4 i tako zaključio meč. Doduše, Murray je uspio spasiti tri, ali ne i četvrtu meč-loptu.

Ovo je Ljubičiću bio treći nastup u finalu Dohe, te prvi naslov, 2004. je izgubio od Nicolasa Escudea, a 2005. od Rogera Federera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene