Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lippi i Emerson opet u Juventusu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trener pobjednik SP-a 2006., Marcello Lippi, ne odbacuje mogućnost povratka u bivši klub, talijanski Juventus. S druge strane, Juve 'pojačava' potragu za novim igračima. Sve se više spominju imena Robinho, Emerson, Cassano i Meija.

Marcello Lippi trenirao je torinsku momčad u dva navrata - od 1994-1999. i od 2001-2004., a nakon toga je preuzeo 'palicu' talijanske reprezentacije i odveo ih do četvrte titule Svjetskih prvaka. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trezeguet: Ne vraćam se u reprezentaciju dok Domenech ne ode Slika nije dostupna Trezeguet produžio s Juventusom

"Kako to mogu isljučiti (povratak) nakon što sam u tom klubu proveo 10 godina?", rekao je Lippi talijanskoj agenciji ANSA.

Od kada je 58-godišnji trener napustio mjesto izbornika Italije, povezuje ga se s klubovima poput Manchester Uniteda i Chelsea.

Lippi je ponovio da ne planira trenirati neki klub do iduće sezone i potvrdio da je do sada kontaktirao samo sa stranim klubovima, izvijestila je ANSA. 

Juventus je u srpnju potpisao dvogodišnji ugovor s bivšim veznjakom Didierom Deschampsom, nakon što je trener Fabio Capello prešao u Real Madrid zbog skandala u kojem se Juve 'zatekao', a koji ga je stajao odlaska u drugu ligu.   

"Deschampsova momčad je već učinila velik podvig", rekao je Lippi.  

Isto smatra i Juventusov sportski direktor Alessio Secco. Lippijev povratak drži čistom fantazijom.  

"On je bio simbol Juventusa, no sada smo izabrali Deschampsa koji ima ugovor do 2008. i u idućih nekoliko tjedana ćemo razgovarati o tome da ga produžimo. Želimo samo ponoviti Lippijev uspjeh", dodao je Secco. 

Problemi u obrani

U susretu protiv Milana na Trofeju Berlusconi ozlijedila su se dvojica Juventusovih obrambenih igrača - Giorgio Chiellini i Jean Alain Boumsong. Juve bi trebao okončati novonastale probleme, ako se uspije dočepati Alvara Meije iz Real Madrida. Pregovori s Realom, navodno traju i to oko nekoliko igrača, uključujući Robinha i Emersona, a Meiju bi, šuška se, samo posudili.

"Volio bih da se Domenico Criscito vrati iz Genove", rekao je Alessio Secco, ali i priznao da prate Robinha i Antonia Cassana.

"Cassano je velik talent i ne treba se plašiti njegova karaktera. No, ima ugovor koji je trenutno izvan naših financijskih mogućnosti. Ali mi imamo vjeru u Alessandra Del Piera i Rafaella Palladina", rekao je Secco.

"Robinho ide dobro u Realu, on je izvanredan igrač. No mi moramo biti dosljedni u svojim planovima i ne nasjedati na medijske spekulacije", dodao je. 

A prema riječima trenera Didiera Deschampsa, u redove 'Stare dame' volio bi se vratiti Realov veznjak Emerson. On je bio ključni igrač momčadi Juventusa koja jedva puta za redom osvojila titulu prvaka. U Real je otišao kada se Juve 'spotaknuo' u drugu ligu, no tamo, čini se, nije baš zadovoljan.
"Emerson mi je rekao da se želi vratiti i meni je drago zbog toga. On je igrač koji se savršeno uklapa u naš stil igre", rekao je Deschamps. 

Juventus je navodno spreman ponuditi odštetu od oko 5 milijuna eura, no pitanje je isplati li se Realu raskinuti suradnju s Emersonom za 'tako mali iznos'. 

Secco je komentirao i dolazak Hasana Salihamidžića. "Nismo mogli propustiti takvu priliku. Dobili smo dobrog igrača koji može igrati na različitim pozicijama. Salihamidžić zaslužuje igrati za Juventus u Seriji A", rekao je Secco. 

Što je s Trezeguetom i Buffonom?

Vratar Gianluigi Buffon obavijestio je torinski klub da razmišlja o odlasku ukoliko njegova momčad ne osigura povratak u Seriu A i to na velika vrata. 28-godišnjem Buffonu, koji je proglašen i najboljim vratarom SP-a 2006., dodijalo je igrati u drugoj ligi. 

A David Trezeguet, kojemu ugovor ističe na kraju sezone, još se nije izjasnio o svojim planovima. U svojim ga redovima žele vidjeti Lyon, Manchester United i još nekoliko klubova. 

Alessio Secco tvrdi da Juve želi zadržati obojicu, i Buffona i Trezegueta jer smatra da povratak kluba u Seriu A nije u pitanju. 

"Buffon se isključio iz svih pregovora i mi smo uvjereni da isto razmišlja", rekao je Secco za Gazzetta.it. 

"Što se tiče Trezegueta, on je još jedan igrač s kojim se ne želimo rastati. Nadam se da ćemo ga uspjeti uvjeriti da ostane i mislim da imamo šanse. On je dio Juventusove povijesti i mislim da osjeća da je i dio budućnosti", rekao je Secco. 

A sam Trezeguet je ljut na bivšeg igrača Juventusa Marca Tardellija.

Tardelli je javno poručio Trezeguetu da se izjasni o planovima po završetku sezone. 

Francuz mu je poručio: "Tardelliju bi bilo najbolje da malo dođe na naše treninge jer momci za njega nikada nisu čuli. Ima ljudi koji zaista pričaju previše i Tardelli je jedan od njih." 

Juventus s 35 bodova u Seriji B dijeli prvo mjesto s Napolijem. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene