Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lino Červar plaćeniji od Slavena Bilića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usporedba plaće Slavena Bilića s plaćom novog engleskog izbornika ovih je dana česta tema sportskih razgovora.

Iako usporedba s Engleskom, jednom od najvećih nogometnih i gospodarskih sila, i Fabiom Capellom, možda i najvećim trenerom današnjice, nije baš neki pokazatelj - čak 140 puta veća primanja talijanskog stručnjaka ipak šokiraju. 

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza!

No, vratimo se u realnije, hrvatske okvire. 

Usporedili smo Bilićevu plaću s ostalim izborničkim plaćama u našoj zemlji. 

U pet hrvatskih kolektivnih sportova, najplaćeniji je rukometni mag iz Umaga, Lino Červar, s oko 50 tisuća kuna mjesečne plaće. 

Bilić je zasad na drugom mjestu. No, ako prihvati novi mandat, HNS će mu ovoga ljeta zasigurno uvišestručiti trenutačnu plaću. 

Ako je vjerovati Ratku Rudiću, aktualni svjetski prvak i najveći vaterpolski stručnjak današnjice ima plaću od samo 12 i pol tisuća kuna. Tri puta manje od Bilića, četiri puta manje od Červara. 

Hrvatska odbojka po rezultatima i statusu ipak daleko zaostaje za ova tri sporta. Stoga Malevićevih 10 tisuća, iako za takav posao vrlo malo, ipak ne iznenađuju.

Mogao bi zato na kraju iznenaditi Repešin volonterski status u košarkaškom savezu. Osim premija i minimalne svote iz HOO-a, Repeša plaću prima samo u svom klubu, rimskoj Lottomatici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene