Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kup UEFA: Getafe na korak do senzacije, u polufinalu ipak Bayern

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaši minhenskog Bayerna plasirali su se u polufinale Kupa UEFA nakon što su u dramatičnoj utakmici u Madridu u produžetku sa španjolskim Getafeom igrali 3:3. U regularnom vremenu bilo je 1:1, isto kao i u prvoj utakmici u Muenchenu.

Getafe su od senzacije dijelile doslovce sekunde. Bavarcima su zabili čak tri gola iako su od 6. minute igrali s igračem manje. Naime, nakon starta na Toniju isključen je Ruben de la Red. No, unatoč tome, Getafe je poveo u 44. pogotkom Rumunja Cosmina Contre, koji je Bayernu zabio i na Alianz Areni. Do samog kraja Getafe je bio bolji i imao brojne šanse, no lopta nije htjela u mrežu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema istrage protiv Bayerna i Zenita Slika nije dostupna Kup UEFA: U četvrtfinalu još Sporting i Rangers

Kazna za propuštene prilike stigla je u 88. minuti. Bayern je izjednačio pogotkom Francka Riberyja i izborio produžetke. Na samom početku produžetka bavarsku momčad šokirali su Francisco Casquero u 92. i Braulio u 93. minuti i Španjolce odveli na velikih 3:1, i to nakon čak 115 minuta s igračem manje.

Ipak, u samoj završnici drugog produžetka Talijan Luca Toni je uspio poravnati rezultat na 3:3 i Nijemci su zahvaljujući više postignutih pogodaka u gostima ipak otišli u polufinale, gdje ih čeka ruski prvak Zenit.

FC Getafe: Abbondanzieri - Cortés, De la Red, Manuel Tena, Licht - Celestini - Contra (66. Mario Cotelo), Casquero, Gavilán - Uche (20. Belenguer), Manu (62. Braulio)

Bayern: Kahn - Lell (46. Jansen), Lucio, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger (64. Sosa), van Bommel, Zé Roberto (75. Podolski), Ribéry - Klose, Toni

Sporting Lisabon - Glasgow Rangers 0:2

Nogometaši Glasgow Rangersa plasirali su se u polufinale nakon što su u uzvratnoj utakmici u Lisabonu pobijedili Sporting sa 2:0. Pogotke za škotsku momčad postigli su Jean-Claude Darcheville u 60. i Steven Whittaker u drugoj minuti sudačke nadoknade (90+2).

Nogometaše Glasgowa u polufinalu čeka talijanska Fiorentina.

Sporting: Patricio - Abel, Tonel, Gladstone (Pereirinha 69), Grimi (Tiuí 77) - Moutinho, Veloso, Romagnoli, Izmailov (Djalo 62) - Liedson, S. Vukčević

Glasgow Rangers: McGregor - Broadfoot, Cuellar, Dailly, Papac - St. Davis, Ferguson, Hemdani, Thomson K., McCulloch (Whittaker 77) - Darcheville (Cousin 72)

PSV Eindhoven - Fiorentina 0:2

Fiorentina je na gostovanju u Eindhovenu pobijedila PSV 2:0, što im je nakon 1:1 iz prve utakmice u Firenci bilo dovoljno za ulazak među četiri najbolje momčadi Kupa UEFA.

Oba gola za "Viole" postigao je rumunjski reprezentativac Adrian Mutu i to u 38. i 53. minuti.

PSV Eindhoven: Gomes; Kromkamp, Marcellis, Salcido, Rajković; Mendez (Zonneveld, 83), Čulina (Vayrynen, 78), Simons; Bakkal (Lazović, 46), Koevermans, Dzsudzsak

Fiorentina: Frey; Jorgensen, Gamberini, Ujfaluši, Gobbi; Donadel, Liverani, Montolivo; Santana (Kuzmanović, 78), Pazzini (Vieri, 73), Mutu (Osvaldo, 86)

Zenit - Bayer Leverkusen 0:1

U polufinale su se plasirali i nogometaši ruskog prvaka Zenita iz Sankt Peterburga. Iako su u uzvratnoj utakmici na svom stadionu poraženi od Bayera iz Leverkusena sa 1:0 pogotkom Buljikina u 18. minuti, Zenit je prošao zahvaljujući sjajnoj pobjedi od 4:1 na prvoj utakmici u Leverkusenu.

Parovi polufinala:

Bayern - Zenit

Rangers - Fiorentina

Prve utakmice igraju se 24. travnja, a uzvrati 1. svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene