Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Klinsmann ne želi biti izbornik Engleske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši njemački izbornik Juergen Klinsmann odbacio je nagađanja da bi on mogao postati novi engleski izbornik, nakon što ga je Franz Beckenbauer nazvao idealnim kandidatom.

"Moram i mogu živjeti s činjenicom da se takva nagađanja pojavljuju", izjavio je Klinsmann za njemački sportski internet portal Sport1.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Slika nije dostupna Beckham: Dobili smo tešku skupinu

Klinsmannovo se ime spominjalo u britanskim medijima i prije, a onda je Beckenbauer ocijenio da bi on bio savršen izbor za Englesku.

"Posao u Engleskoj bi bio idealan za njega. I on bi bio idealan za Englesku", kazao je Beckenbauer.

Engleska je u šoku nakon što nije ostvarila plasman na Euro 2008., a Steve McClaren je dobio otkaz 12 sati nakon što je engleska reprezentacija doživjela poraz od Hrvatske na domaćem terenu 2:3. To je prvi put od 1994. da Englezi ne sudjeluju na nekom velikom sportskom natjecanju i prvi put od 1984. da nisu na Euru.

Klinsmann je 2004. preuzeo vođenje njemačke reprezentacije nakon Rudija Voellera. Unio je u rad reprezentacije nove ideje što je Njemačkoj donijelo treće mjesto na svjetskom prvenstvu 2006., onda je poslije prvenstva odlučio ne obnoviti ugovor. 

>> McClarenu otkaz i 2,5 milijuna funti

Nakon toga je u nekoliko navrata bio povezivan s trenerskim poslom, ali do realizacije nije došlo. Klinsmann je uvijek govorio da uvjeti za trenerski posao moraju biti pravi za njega.

Trener Aston Ville Martin O'Neill, bivši trener Chelsea Jose
Mourinho, trener Newcastlea Sam Allardyce i Arsenalov trener Arsene Wenger navodno nisu zainteresirani za vođenje engleske reprezentacije.

Druga imena koja se spominju su bivši trener Real Madrida Fabio Capello, zatim Marcello Lippi i Nizozemac Guus Hiddink (koji vodi rusku reprezentaciju), portugalski izbornik Luiz Felipe Scolari, trener Liverpoola Rafael Benitez.

Engleskom nogometnom savezu se ne žuri da nađe novog trenera. Prva sljedeća utakmica je u valjači iduće godine, a natjecanja ne počinju dok ne počnu kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo na jesen 2008.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene