Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Justine Henin pobjednica US Opena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva tenisačica svijeta Belgijanka Justine Henin osvojila je u subotu US Open pobjedom nad Ruskinjom Svetlanom Kuznetsovom sa 6:1, 6:3.

Henin je dominirala cijelim susretom i pobijedila nakon sat i 22 minute igre, te postala prva žena koja je pobijedila u finalu bez izgubljenog seta od 2002. godine i pobjede Serene Williams.

Pročitajte i ovo Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju Ilustracija Stara i oronula Sudarila se dva vlaka podzemne željeznice u New Yorku: Brojni ozlijeđeni

"Ovo je tako dobar osjećaj. Imala sam sjajna dva tjedna i igrala svoj najbolji tenis", rekla je Henin nakon pobjede.

To je drugi US Open Justine Henin i njezina ukupno sedma grand-slam titula.

Henin je dominirala tijekom cijelog meča i postala je prva žena nakon 2002. koja je osvojila US Open bez izgubljenog seta. Prije pet godina to je učinila Serena Williams.

Također, ona je prva tenisačica koja je na istom turniru pobijedila sestre Williams - u četvrtfinalu je bila bolja od Serene Williams, a u polufinalu od Venus Williams.

To joj je sedmi grand slam naslov u karijeri, drugi ove godine
(slavila je i u Roland Garrosu).

- Ovo mi je druga pobjeda na US Openu, no ona mi više znači negoli kad sam prvi puta osvojila ovaj turnir 2003. Imala sam dosta toga za dokazati, ne drugima, već sebi samoj i uspjela sam. Ovo je tako dobar osjećaj. Imala sam sjajna dva tjedna i igrala svoj najbolji tenis, izjavila je Henin.

Kuznjecova, koja je osvojila US Open 2004., mogla je samo priznati Heninovu dominaciju.

- Henin je odigrala nevjerojatno dobar meč. Nadala sam se da ću pružiti jači otpor, no možda bude bolje druge godine, kazala je Kuznjecova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene