Obavijesti Video Pretražite Navigacija

F1: McLarenu prijete sankcije zbog špijunaže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo par dana nakon što je McLaren potukao Ferrari u Monzi na VN Italije, McLarenu prijete teške sankcije u špijunskom skandalu koji potresa Formulu 1.

McLaren će danas biti na saslušanju pred Svjetskim vijećem za motorističke sportove gdje će se suočiti s novim dokazima u istrazi o tome da je koristio tajne tehničke dokumente koji su pripadali njegovom najvećem protivniku u F1 Ferrariju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault kriv za špijuniranje McLarena, ali prošao bez kazne? Slika nije dostupna F1: U Renaultu pronađena 33 dosjea s dokumentacijom McLarena?

Ako McLaren bude proglašen krivim prijeti mu kazna, od izbacivanja iz prvenstva ove i sljedeće sezone, do smanjivanja bodova vozačima Lewisu Hamiltonu i Fernandu Alonsu.

Britanac Hamilton i dvostruki prvak Formule 1 Španjolac Alonso bili su prvi i drugi u nedjelju na utrci u Monzi te su tako povećali vodstvo u ukupnom poretku konstruktora za McLaren. McLaren ima 166, a Ferrari 143 bodova.

Hamilton vodi u ukupnom poretku vozača s 92 boda, a slijedi ga Alonso sa 89. Ferrarijevi vozači Kimi Raikkonen (74) i Felipe Massa (69) bili su treći i četvrti u Monzi.

Alonso je navodno dao neke dokaze Međunarodnom automobilskom savezu (FIA) nakon što je to tijelo tražilo da McLarenovi vozači surađuju u istrazi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene