Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

F1: McLaren predstavio novi bolid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska-njemačka momčad Formule 1 McLaren-Mercedes u ponedjeljak je u Stuttgartu službeno predstavila novi bolid za sezonu 2008., a usputno je proslavljen i 23. rođendan prvoga vozača Britanca Lewisa Hamiltona.

- Novi bolid je najbolji dar za rođendan i nadam se da ću s njim imati više sreće negoli prošle sezone, kazao je Hamilton, kome je lani u prvoj F1 godini doslovce u zadnjoj utrci izmakao naslov svjetskog prvaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Geni kameni Albanac napravio bolid Formule težak 6 tona Slika nije dostupna Odbijena žalba na Hamiltonovu kaznu na VN Belgije

Novi bolid MP4-23 umnogome je zanimljiv i po činjenici da će komisije FIA-e detaljno istražiti budući da je F1 šef Bernie Ecclestone izjavio kako će strogo kazniti McLaren ukoliko bolid bude strukturno nalikovao novom Ferrariu. 

To su "repovi" prošlogodišnje špijunske afere u kojoj
je McLaren optužen za špijuniranje Ferraria, što je i platio masnom globom od sto milijuna dolara i oduzimanjem momčadskih bodova.

- Ovo je bolid budućnosti jer kada smo ga izrađivali nismo milisli samo na 2008. već najmanje tri godine unaprijed. Naglašavam da je ovo samo prva verzija te da će bolid biti radikalno drukčiji na prvoj utrci, kazao je šef McLarena Ron Dennis.

Dizajnerski direktor momčadi Martin Whitmarsch izjavio je kako je MP4-23 brži od McLarena sa utrke u Brazilu 2007., a ima dosta promjena u sustavu upravljanja budući da je FIA ove sezone izbacila sustav za kontrolu proklizavanja.

Test-vozač Pedro de la Rosa će prvi okušati novi bolid na pisti u španjolskom Jerezu, a prva utrka sezone je u Australiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene