Obavijesti Video Pretražite Navigacija

F1: Alonsa ispitao talijanski tužitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Fernanda Alonsa jučer je u Modeni ispitao državni tužitelj u vezi sa špijunskim skandalom koji već neko vrijeme potresa momčad McLarena.

"Španjolac nije osumnjičen, no pozvan je u Modenu kako bi rekao što zna o 'prijenosu' informacija iz Ferrarija u McLaren", rekao je tužitelj Giuseppe Tibis iz Modene čije je tužiteljstvo preuzelo slučaj jer je najbliže sjedištu Ferrarija koji je istragu i pokrenuo. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna F1: U Renaultu pronađena 33 dosjea s dokumentacijom McLarena? Slika nije dostupna Nova afera u F1: Renault špijunirao McLaren?

Šest članova McLarenove momčadi, uključujući i čelnika Rona Dennisa, nalazi se pod istragom zbog sumnje u industrijsku špijunažu, tj. krađu Ferrarijeve tehnologije. 

Tibis nije želio komentirati ima li novih saznanja, tek je tajnovito rekao: "Sve je moguće".

Alonso pak, nije davao nikakve izjave - ni prije, ni nakon razgovora koji je trajao 2 i pol sata. 

Pretpostavlja se da je ispitivan o e-mailovima koje je razmjenjivao s McLarenovim test vozačem Pedrom De La Rosom iz kojih se dalo iščitati da je britanska momčad znala da je netko od njih ima povjerljive Ferrarijeve informacije. Ti su e-mailovi bili i krunski dokaz za odluku FIA-e s da kazni McLaren oduzimanjem svih konstruktorskih bodova ove sezone i 100 milijuna dolara kazne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene