Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EP plivanje: Sanja Jovanović četvrta, Draganja u finale s rekordom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska plivačica Sanja Jovanović osvojila je četvrto mjesto u finalu utrke na 100 metara leđno na Europskom plivačkom prvenstvu u Eindhovenu.

Sanja je isplivala vrijeme 1:00.64 što je novi hrvatski rekord čime je po drugi put u posljednja 24 sata u ovoj disciplini rušila najbolje hrvatsko vrijeme. Jučer je u polufinalu isplivala rezultat 1:00.80.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dok služi kaznu u zatvoru VIDEO: Madoffova imovina na aukciji Slika nije dostupna Nova stara ljubav Nina Badrić procvjetala nakon pomirenja s Bernardom

Sanja je nakon 50 metara bila na drugom mjestu iza Ruskinje Anastasije Zueve, no u drugih 50 metara je pala u ritmu pa su je prestigle Španjolka Nina Živanevskaja koja je osvojila treće mjesto, te Francuskinja Laure Manaudou. Ruskinja Zueva nije ispuštala vodstvo i na koncu je slavila s novim europskim rekordom - 59.41.

Četvrtog dana Europskog prvenstva u plivanju u poslijepodnevnom programu od hrvatskih plivača nastupio je i Duje Draganja i to u polufinalu utrke na 100 metara slobodno. Draganja je isplivao novi hrvatski rekord, 48.81 osvojivši ukupno četvrto vrijeme polufinala. Prvo mjesto pripalo je Francuzu Alainu Bernardu koji je postavio novi svjetski rekord - 47.60. Bernard je popravio dosadašnji rekord Nizozemca Pietera van den Hoogenbanda (47.84) za 24 stotinke sekunde.

Preostala dva naša predstavnika u ovoj disciplini bili su daleko od plasmana u polufinale. Igor Čerenšek je kvalifikacijama završio na 44. mjestu s vremenom 50.96, a Mario Delač je bio 49. s rezultatom 51.23.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene