Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EP košarka: Hrvatska - Rusija 70:83

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaška reprezentacija Hrvatske izgubila je u susretu 3. kola E skupine Europskog prvenstva u Madridu od selekcije Rusije sa 83:70 (60:56, 41:42, 19:21).

Ovo je treći poraz naših igrača u E skupini, ali će Hrvatska ipak u četvrtfinale ukoliko Španjolska večeras pobijedi Izrael.

Pročitajte i ovo Mario Jurič KOŠARKAŠKA UTAKMICA U Spaladium Areni prvi događaj takve vrste na kojem može prisustvovati publika: Očekuje se oko 2.000 ljudi, a gledatelji moraju ispuniti barem jedan uvjet Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 3 NAVIJAČI I KRŠENJE MJERA Policija se oglasila o nevjerojatnim prizorima iz Zadra: Zbog propusta prijavljen klub, direktor kluba i voditelj okupljanja

HRVATSKA: Ukić 5, Kus 17, Popović, Rozić 11, Prkačin, Tomas 4, Planinić 4, Stojić, Markota 7, Banić 9, Kasun 6, Barać 7

RUSIJA: Šabalkin, Holden 8, Bikov, Kiriljenko 20, Morgunov 10, Samojlenko 2, Hrjapa 8, Pašutin 14, Monia, Ponkrašov 7, Savrašenko 8, Padius 6

Hrvatski košarkaši okončali su porazom od Rusije (83:70) natjecanje u E skupini druge faze EP-a i sada sa tri poraza moraju čekati ishod večerašnjega dvoboja Španjolska - Izrael i moliti se da Španjolci ne izgube.

Poraz od Rusije uslijedio je zbog katastrofalne loše igre izabranika Jasmina Repeše u drugom poluvremenu, u kojoj su naši košarkaši postigli svega 28 koševa i napravili upravo nevjerojatan niz početničkih pogrešaka. 

Nakon dobroga prvoga dijela, u kojem smo čak bili bolji od Rusa, ali se nismo uspjeli "odlijepiti", iz svlačionice u drugom dijelu kao da je izašla neka druga, C-momčad Hrvatske. 

U 16 minuta u drugom dijelu Hrvatska je zabila svega 16 poena, dok su Rusi predvođeni Andrejem Kiriljenkom (20, 8 skokova) u napadu imali rješenja. 

Rusi su svakako zaigrali puno bolju obranu u drugom dijelu,
ali zabrinjava ogroman broj početničkih pogrešaka, izgubljenih lopti u napadu i krivih asistencija hrvatskih košarkaša u najgorem poluvremenu na EP-u u Španjolskoj, na kojem smo izgubili od Grka i Rusa, ali i od Latvijaca i Izraelaca. 

U sasvim blijedom izdanju Hrvatske protiv Rusa nešto bolje od drugih su odigrali Marin Rozić (11, 4 skoka) i ponovno
Stanko Barać (7, 5 skokova).

Olakotna okolnost za hrvatsku izvedbu protiv Rusa moglo bi biti i neigranje jednog od najboljih strijelaca Marka Popovića, kojeg zbog ozljede zadnje lože Repeša nije uvodio u igru.

"Možemo se samo nadati samo da Španjolci neće izgubiti od Izraelaca. Igrali smo dobro protiv Rusa, nismo izgledali toliko loše koliko govori rezultat. Rusi su zaigrali sjajnu obranu, a mi smo načinili previše pogrešaka i u napadu i u obrani. Oni su atletska momčad i izmore te nesprestanom trkom, a nama je nedostajao Popović", kazao je Nikša Prkačin nakon utakmice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene