Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Davis Cup: Hrvatska protiv Brazila za plasman u Svjetsku skupinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisači igrat će na domaćem terenu protiv Brazila za plasman u Svjetsku skupinu Davis Cupa, odlučeno je na današnjem ždrijebu u Londonu. Meč je na rasporedu od 19. do 21. rujna.

"Zadovoljan sam jer smo izbjegli tri najjača suparnika i još smo domaćini", rekao je hrvatski izbornik Goran Prpić, koji je uoči ždrijeba poželio izbjeći Srbiju, Švicarsku i Čile.

Pročitajte i ovo Akcija brazilske policije Borba protiv trgovine oružjem Velika akcija brazilske policije: Razotkrili ilegalno oružje iz europskih zemalja vrijedno 225 milijuna eura, među njima i Hrvatska Jahta MIschief - 2 Operacija Albina Nevjerojatna priča! Jahta ukradena ljetos u Hrvatskoj, pronađena u Brazilu: Trag vodi sve do Rusije

"Razgovarat ću s našim igračima oko izbora podloge, ali vjerujem da ćemo se složiti da treba igrati u dvorani. Nama to odgovara, a Brazilci su uglavnom 'zemljaši'. Mislim da smo na dobrom putu prema povratku u Svjetsku skupinu", navodi se u Prpićevoj izjavi objavljenoj na internetskoj stranici Hrvatskog teniskog saveza.

Bit će ovo prvi susret Hrvatske i Brazila u Davis Cupu. Brazil je kvalifikacije za Svjetsku skupinu izborio pobijedivši proteklog vikenda Kolumbiju 4-1. U tom dvoboju u pojedinačnim mečevima su za Brazil nastupili Marcos Daniel i Thomaz Bellucci, koji su trenutno njihovi najbolje plasirani igrači na ATP listi. Marcos Daniel je na 91. mjestu, a Thomaz Bellucci na 145. poziciji ATP liste.

Od te dvojice Brazilaca samo je Marcos Daniel jednom igrao protiv hrvatskih tenisača. U Roland Garrosu 2005. godine Ančić ga je pobijedio sa 6-2, 6-1, 7-6 (4).

Parovi kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa (19-21. rujna): Hrvatska - Brazil, Čile - Australija, Velika Britanija - Austrija, Švicarska - Belgija, Izrael - Peru, Nizozemska - Južna Koreja, Rumunjska - Indija, Slovačka - Srbija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene