Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Copa America: Urugvaj i Brazil u polufinalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometne reprezentacije Urugvaja i Brazila igrat će u polufinalu ovogodišnje Copa Americe koja se igra u Venezueli. U prvom polufinalnom dvoboju u San Cristobalu Urugvaj je sa 4-1 (1-1) svladao domaćina, dok je potom Brazil u Puerto La Cruzu sa čak 6-1 (3-0) bio bolji od Čilea.

Urugvaj je poveo protiv Venezuele u 38. minuti kada je Diego Forlan iskoristio proigravanje Alvara Recobe, ali samo tri minute kasnije Juan Arango je izjednačio pogotkom iz slobodnog udarca. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 65. minuti kada je Pablo Garcia fantastičnim udarcem sa 20-ak metara donio novo vodstvo Urugvaju, a pobjedu su u završnici potvrdili Cristian Rodriguez (87) i Forlan (90) svojim drugim golom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbornik Urugvaja: Nešto se čudno događa na Copi Slika nije dostupna Copa America: U finalu Argentina i Brazil

Brazil je sve dvojbe oko pobjednika u dvoboju protiv Čilea riješio u razdoblju od 15. do 28. minute kada su se u strijelce upisali Juan (15), Julio Baptista (21) i Robinho (28). Robinho je svojim drugim golom na utakmici, a šestim na Copi u 51. minuti povisio na 4-0, a Josue (69) je bio strijelac petog gola za Brazil. Jedini gol za Čile postigao je Humberto Suazo (76), da bi konačnih 6-1 postavio Vagner Love (86).

Urugvaj i Brazil svoj polufinalni dvoboj igrat će u noći s utorka na srijedu u Maracaibu, dok će u preostala dva četvrtfinala večeras igrati Meksiko - Paragvaj, te Argentina - Peru.


REZULTATI ČETVRTFINALA:

SAN CRISTOBAL: Venezuela - Urugvaj 1-4 (Juan Arango 41 / Diego Forlan 38, 90, Pablo Garcia 65, Cristian Rodriguez 87)

Venezuela: Vega; H. Gonzalez, Cichero, Rey, Rojas; Vera, Mea Vitali (Guerra, 76), Paez, Arango; Maldonado (C. Gonzalez, 71), De Ornelas (Arismendi, 46)

Urugvaj: Carini; D. Perez, Lugano, Scotti, D. Rodriguez; Pereira, Garcia, C. Rodriguez, Fucile; Recoba (I. Gonzalez, 77), Forlan

PUERTO LA CRUZ: Brazil - Čile 6-1 (Juan 15, Julio Baptista 21, Robinho 28, 51, Josue 69, Vagner Love 86 / Humberto Suazo 76)

Brazil: Doni; Maicon (Elano, 71), Alex, Juan (Naldo, 73), Gilberto; Mineiro, Gilberto Silva, Josue, Julio Baptista; Vagner Love, Robinho (Afonso Alves, 65)

Čile: Bravo; Ormeno, Contreras, Fuentes, Jara (Cabion, 55); Fierro (Valdivia, 46), Sanhueza, Iturra, M. Gonzalez (M. Fernandez, 65); Lorca, Suazo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene