Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brazil: Brončani Pele ostao bez ruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika brončana statua brazilske legende Pelea ostala je bez ruku nakon što je nepoznati počinitelj oskrvnuo spomenik čuvenog nogometaša u gradu Salvadoru u sjevernoj brazilskoj državi Bahia.

Bronačni kip Pelea u naravnoj veličini postavljan je ispred stadiona Fonte Nova u Salvadoru još 1971., a pored njega je bila i brončana replika trofeja "Jules Rimes" koji se u to doba dodjeljivao svjetskim prvacima.

Pročitajte i ovo Mostarski Bruce Lee Misterija Nestao Bruce Lee iz Mostara: ''Sumnjam na dvojicu. Jean-Claude Van Damme ili Jackie Chan. Trećeg ne vidim'' Slika nije dostupna Otkrivanje kipa Atraktivna lokacija: Postavljen je novi spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu

Kradljivac je ukrao 20 kilograma teški brončani trofej i još stigao Peleu odlomiti ruke, dok policija pretpostavlja da se ne radi o nogometnom fanatiku koji skuplja suvenire, već o lopovu koji će broncu otopiti i prodati.

Vlasti grada Salvadora namjeravaju što prije obnoviti kip, koji će sada biti postavljan unutar stadiona, a čim dovrše posao na otvaranje će pozvati i 64-godišnjeg Pelea.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene