Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blanka ipak nije izabrana za najbolju na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić ipak nije izabrana za najbolju atletičarku svijeta, međutim mlada Splićanka se može utješiti nagradom za najbolji rezultat godine.

Nagrada za najbolju atletičarku godine u izboru Međunarodne atletske federacije pripala je Etiopljanki Meseret Defar, svjetskoj rekorderki i prvakinji na 5.000 metara, dok kod atletičara ovu prestižnu nagradu dobio američki šprinter Tyson Gay, svjetski prvak na 100 i 200 metara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zima zima, zube ima Zimski uvjeti iznenadili mnoge: Kako se sa snijegom i hladnoćom nose europske zemlje u kojima su uvjeti ekstremni? Slika nije dostupna I Blanka u automobilu Trener Blanke Vlašić oborio djevojčicu na zebri

Etiopljanka je slavila ispred švedske sedmobojke Caroline Kluft i naše Blanke Vlašić, dok je Gay pobijedio u društvu Haile Gebrselassiea i Kineza Liu Xianga. Gay i Defarova su dobili i 100.000 dolara nagrade.

Blanka je sa preskočenih 2.07 metara iz Stockholma dobila nagradu za "rezultat godine", dok je u muškoj konkurenciji ta nagrada pripala Jamajčaninu Asafi Powellu za novi svjetski rekord na 100 metara - 9,74.

IAAF najbolje atletičare godine bira od 1988. godine kada su slavili Carl Lewis i Florence Griffith-Joyner.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene