Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Thaksin Shinawatra kupio Mancheseter City

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Manchester Uniteda, Chelsea, Liverpoola, Aston Ville, Portsmoutha, Fulhama i West Hama, Manchester City je osmi klub iz elitnog razreda engleskog nogometa koji je završio u stranim rukama. Čelnici Citya prihvatili su ponudu bivšeg tajlandskog premijer Thaksina Shinawatraa da za 120,65 milijuna eura kupi većinski paket dionica.

Bio je to treći i napokon uspješan pokušaj 57-godišnjeg Shinawatra, koji sada živi u Londonu, da kupi premijerligaški klub. Manchester City je osnovan 1894. godine, a dva puta je bio prvak Engleske, 1938. i 1968, te je osvojio FA Kup četiri puta, dok je bio pobjednik Kupa
Kupova 1970. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Thaksin najavio povratak na Tajland Slika nije dostupna Tajland: Raspuštena stranka bivšeg premijera

"Oduševljen sam što je Upravni odbor prihvatio moju ponudu i ostvarila mi se želja da kupim engleski klub," istaknuo je Shinawatraa, koji je najavio kako će momčad u novoj sezoni voditi bivši engleski izbornik Sven-Goran Eriksson. Švedski stručnjak je bez posla od SP-a u Njemačkoj 2006. godine kada je vodio englesku vrstu. Prije nego što je preuzeo Gordi Albion vodio je IFK Goteborg, Benficu, Romu, Fiorentinu, Sampdoriu i Lazio. Šveđanin je jedini trener koji je osvojio prvenstvo i kup u tri zemlje, Švedskoj, Portugalu i Italiji sa IFK-om, Benficom i Laziom.

Samo nekoliko sati nakon priopćenja čelnika Citya u Tajlandu je objavljeno kako je državni tužitelj podnio prijavu protiv Shinawatraa zbog korupcije u vezi prodaje državnog zemljišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene